Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανησυχώ για την κατάσταση στην ανατολική Γερμανία, λέει σοσιαλδημοκράτης του SPD

Ανησυχώ για την κατάσταση στην ανατολική Γερμανία, λέει σοσιαλδημοκράτης του SPD
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για AfD Εναλλακτική για τη Γερμανία, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Ακροδεξιοί, Γερμανία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Ρατσισμός,

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική Γερμανία εξέφρασε ο διευθυντής της Κ.Ο. του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στη Γερμανία Κάρστεν Σνάιντερ, με αφορμή τις ακροδεξιές-φιλοναζιστικές-ρατσιστικές διαδηλώσεις στην πόλη Κέμνιτς του κρατιδίου της Θουριγγίας, από το οποίο κατάγεται και ο ίδιος.

Τις διαδηλώσεις πυροδότησε η δολοφονία ενός 35χρονου Γερμανού πολίτη από επίθεση με μαχαίρι, δράστες της οποίας φέρονται να είναι δύο πρόσφυγες ένας Ιρακινός και ένας Σύρος.

«Η κατάσταση στην ανατολική Γερμανία είναι εύθραυστη. Η δημοκρατία δεν έχει τόσο σταθεροποιηθεί, το πολιτικό κέντρο δεν είναι τόσο ισχυρό. Είμαι πολύ ανήσυχος» δήλωσε συγκεκριμένα ο Σνάιντερ στον τηλεοπτικό σταθμό Phoenix.

Η αντιρατσιστική συναυλία χθες Δευτέρα στο Κέμνιτς με σύνθημα #είμαστε περισσότεροι ( #wirsindmehr), στην οποία υπολογίζεται ότι έλαβαν μέρος 65.000 πολίτες, ήταν ειρηνική, με την αστυνομία να έχει απαγορεύσει εκδηλώσεις των ισλαμοφοβικών, ρατσιστικών οργανώσεων.

Μετά τη συναυλία όμως η Μπεατρίξ φον Στόρχ, αναπληρώτρια επικεφαλής της Κ.Ο. του ακροδεξιού-ρατσιστικού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) έγραψε στο Twitter απευθυνόμενη σε αυτούς που μετείχαν στη συναυλία:

«Δεν είσαστε περισσότεροι. Είσαστε υποτελείς της Μέρκελ, είστε αηδιαστικοί και χορεύετε πάνω σε τάφους». Αυτό το tweet πυροδότησε με τη σειρά του πολλές αντιδράσεις αγανάκτησης.

Η σοσιαλδημοκράτης (SPD) υπουργός Ενσωμάτωσης της Σαξονίας Πέτρα Κέπινγκ, προτίθεται πάντως να παρουσιάσει σήμερα πρόταση-ανάλυση με την οποία ζητεί τη μελέτη σε βάθος της κατάστασης μετά την Ένωση των Γερμανιών.

Στο κείμενο η Κέπινγκ θεωρεί ως αιτία του θυμού και της δυσαρέσκειας πολλών Ανατολικογερμανών το γεγονός ότι δεν εξαλείφθηκαν οι αδικίες και δεν αντιμετωπίστηκαν οι βίαιες αλλαγές στη ζωή τους.

Το τοπικό κοινοβούλιο της Σαξονίας προτίθεται επίσης να επεξεργαστεί το ιστορικό και τις συνέπειες των περιστατικών που προκάλεσαν ταραχές σε όλη τη Γερμανία μετά τον βίαιο θάνατο του 35χρονου.

Για τον λόγο αυτό, η τοπική κυβέρνηση υπό τον χριστιανοδημοκράτη πρωθυπουργό Μίχαελ Κρέτσνερ θα προβεί την Τετάρτη σε δηλώσεις.

Σχετικά άρθρα