Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός στρατιωτικός έπεσε νεκρός στο Αφγανιστάν

Αμερικανός στρατιωτικός έπεσε νεκρός στο Αφγανιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Τζιχαντιστές,

Ένας Αμερικανός στρατιωτικός σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε τη Δευτέρα στο ανατολικό Αφγανιστάν, «κατά τα φαινόμενα» από πυρά Aφγανών στρατιωτών, όπως ανακοίνωσε η αποστολή του NATO στην ασιατική χώρα.

Χωρίς να διευκρινίσει πού ακριβώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, το ΝΑΤΟ έκανε λόγο για «μια επίθεση εκ των έσω, κατά τα φαινόμενα», κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι Αφγανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον Αμερικανών συμβούλων, που εκπαιδεύουν και πλαισιώνουν τις αφγανικές δυνάμεις στις επιχειρήσεις τους.

«Η θυσία του στρατιωτικού μας, ο οποίος είχε προσφερθεί εθελοντικά να υπηρετήσει στο Αφγανιστάν για να προστατεύσει τη χώρα του, είναι μια τραγική απώλεια για όλους όσοι τον γνώριζαν και όλους εκείνους που δεν θα τον γνωρίσουν ποτέ», ανέφερε ο νέος διοικητής των αμερικανικών και των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγός Σκοτ Μίλερ.

«Το καθήκον μας είναι να τον τιμήσουμε, να φροντίσουμε την οικογένειά του και να συνεχίσουμε την αποστολή μας», ανέφερε ο στρατηγός, πρώην επικεφαλής των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων.

Ο στρατιωτικός που τραυματίστηκε βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Άλλοι πέντε Αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν από την αρχή της χρονιάς, ενώ άλλος ένας είχε χάσει τη ζωή του από μία «επίθεση εκ των έσω». Το 2017, στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν 11 στρατιωτικοί.

Περίπου 14.000 στελέχη των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων βρίσκονται στο Αφγανιστάν, όπου υποστηρίζουν τις αφγανικές δυνάμεις και συχνά τις συνοδεύουν στις επιχειρήσεις τους, στο πλαίσιο του λεγόμενου πολέμου κατά της τρομοκρατίας.

Σχετικά άρθρα