Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Ισπανία ανακοίνωσε ότι διέσωσε 600 μετανάστες μέσα σε μία ημέρα

H Ισπανία ανακοίνωσε ότι διέσωσε 600 μετανάστες μέσα σε μία ημέρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφρική, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, Ισπανία, Λαθρομετανάστες, Μεσόγειος Θάλασσα, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Πάνω από 600 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο τη Δευτέρα, καθώς προσπαθούσαν να φθάσουν στις ακτές της Ισπανίας, όπως ανακοίνωσε η ισπανική ακτοφυλακή.

Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που φθάνουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης παρουσιάζει μεγάλη μείωση σε σύγκριση με το 2015, χρονιά που οι ροές προσφύγων και μεταναστών έφτασαν στο αποκορύφωμά τους, αλλά εκείνοι που κατευθύνονται στην Ισπανία είναι όλο και περισσότεροι από την αρχή της χρονιάς.

Η Ισπανία έχει μετατραπεί στον υπ’ αριθμόν ένα προορισμό των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη, ξεπερνώντας την Ιταλία, που έκλεισε τα λιμάνια της στα πλοία ΜΚΟ που συμμετεχουν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, τη Δευτέρα 626 μετανάστες από την υποσαχάρια και τη βόρεια Αφρική, που επέβαιναν σε 16 πλεούμενα, παραλήφθηκαν στο στενό του Γιβραλτάρ και στη Θάλασσα του Αλμποράν, τις δύο σημαντικότερες θαλάσσιες οδούς των μεταναστών με προορισμό την Ισπανία.

Σκάφος της ισπανικής ακτοφυλακής βρισκόταν εν πλω προς άλλο ένα πλεούμενο που διέτρεχε κίνδυνο, ωστόσο ο εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να πει πόσοι άνθρωποι επέβαιναν σε αυτό.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, πάνω από 28.500 μετανάστες έχουν καταφέρει να φθάσουν διά θαλάσσης στις ισπανικές ακτές από την αρχή της χρονιάς, ενώ 313 χάθηκαν αποπειρώμενοι τον διάπλου. Οι αριθμοί αυτοί έχουν ήδη ξεπεράσει τα σύνολα της προηγούμενης χρονιάς.

Σχετικά άρθρα