Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόγραμμα λιτότητας στην Αργεντινή – Τι ανακοίνωσε ο κεντροδεξιός πρόεδρος Μάκρι

Πρόγραμμα λιτότητας στην Αργεντινή – Τι ανακοίνωσε ο κεντροδεξιός πρόεδρος Μάκρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αργεντινή, Λιτότητα, Μαουρίτσιο Μάκρι,

Kατάργηση υπουργείων και μεγαλύτερη φορολόγηση των εξαγωγών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα λιτότητας που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Αργεντινής, Μαουρίτσιο Μάκρι.

Στόχος, η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και η σταθεροποίηση της οικονομίας, μετά την κατάρρευση του πέσο την τελευταία εβδομάδα, που ενίσχυσε την ανησυχία των επενδυτών, για την ικανότητα της κυβέρνησης να αυτοχρηματοδοτηθεί.

Ο Μάκρι καταργεί περίπου τα μισά υπουργεία, προκειμένου να περιοριστούν οι δαπάνες, εξήγησε σε μήνυμά του. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα βασικό πρόβλημα: να μην ξοδεύουμε περισσότερα από αυτά που έχουμε, να κάνουμε προσπάθειες για την εξισορρόπηση των δημοσίων οικονομικών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολα αυτά, ενώ η κυβέρνηση της Αργεντινής θα ξεκινήσει την Τρίτη συζητήσεις με το ΔΝΤ, με στόχο την επιτάχυνση της εκταμίευσης του δανείου των 50 δισ. δολαρίων. Το πέσο υποχώρησε κατά 16% όταν την περασμένη Τετάρτη ο Μάκρι αιφνιδίασε, ζητώντας να γίνει ταχύτερα η εκταμίευση των χρημάτων από το Ταμείο.

Σχετικά άρθρα