Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομοβροντία ΕΕ-ΟΗΕ για την απελευθέρωση των δύο δημοσιογράφων στη Μιανμάρ

Ομοβροντία ΕΕ-ΟΗΕ για την απελευθέρωση των δύο δημοσιογράφων στη Μιανμάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Reuters, Δημοσιογράφοι, Ελευθερία Τύπου, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μιανμάρ, Ροχίνγκια (Μουσουλμάνοι Μιανμάρ),

Την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των δύο δημοσιογράφων του Reuters που καταδικάσθηκαν στη Μιανμάρ σε ποινές φυλάκισης 7 ετών για τη δημοσιογραφική τους έρευνα που αφορούσε τον εκτοπισμό και τη σφαγή Ροχίνγκια ζήτησε σήμερα Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νωρίτερα, παρέμβαση για την αποφυλάκισή τους είχε κάνει και ο ΟΗΕ, ενώ ο διευθυντής του Reuters Στίβεν Τζ. Άντλερ τόνισε ότι «σήμερα είναι μια θλιβερή ημέρα για τη Μιανμάρ, τους δημοσιογράφους του Reuters, τον Ουά Λόουν και τον Κέι Σου Όου, και τον Τύπο σε όλο τον κόσμο».

Η υπηρεσία εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφέρει ότι η ποινή «υπονομεύει την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, το δικαίωμα στην ενημέρωση και την ανάπτυξη του κράτους δικαίου στην Μιανμάρ. Οι ποινές φυλάκισης των Ουά Λόουν και ο Κέι Σου Όου πρέπει να αναθεωρηθούν και οι δύο δημοσιογράφοι να απελευθερωθούν αμέσως και άνευ όρων», αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης.

Σχετικά άρθρα