Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετανάστες βάζουν φωτιά σε κέντρο κράτησης στην Αυστραλία μετά από απόπειρα αυτοκτονίας

Μετανάστες βάζουν φωτιά σε κέντρο κράτησης στην Αυστραλία μετά από απόπειρα αυτοκτονίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απόπειρα Αυτοκτονίας, Αυστραλία, Πρόσφυγες,

Με εκτεταμένα επεισόδια και βάζοντας φωτιά σε κτίριο του κέντρου κράτησης αντέδρασαν κρατούμενοι μετανάστες στην Αυστραλία, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας ενός νεαρού αιτούντα άσυλο, δήλωσαν σήμερα Δευτέρα αξιωματούχοι και υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των προσφύγων.

Συγκεκριμένα, ένας 22χρονος Ιρακινός που έχει ιστορικό ψυχικών διαταραχών, βρέθηκε να κρέμεται στο κελί όπου διέμενε στο κέντρο κράτησης μεταναστών Γιόνγκα Χιλ, 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Περθ στη δυτική Αυστραλία, λίγη ώρα αφότου είχε επιστρέψει από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκε το πρωί επειδή είχε κόψει τις φλέβες του, δήλωσε ο Ίαν Ρίντουλ υπέρμαχος των δικαιωμάτων των προσφύγων.

Ο 22χρονος, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, τις προηγούμενες εβδομάδες είχε αποπειραθεί άλλες δύο φορές να αυτοκτονήσει.

Οι κρατούμενοι πρόσφυγες στο κέντρο διαμαρτυρήθηκαν οργισμένοι, καταγγέλλοντας ότι οι αρχές αγνόησαν τις εκκλήσεις του για βοήθεια και ότι του συμπεριφέρονταν σαν «σκουπίδι».

«Όλοι οι κρατούμενοι και το προσωπικό είναι ασφαλείς και καταμετρημένοι. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί», ανακοίνωσε η Αυστραλιανή Υπηρεσία Συνόρων, ενώ σύμφωνα με αναφορές, ένα από τα τρία κτίρια του κέντρου κράτησης υπέστη σοβαρές ζημιές από τη φωτιά που προκάλεσαν οι κρατούμενοι.

Σχετικά άρθρα