Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο «συμβουλάτορας» του σουλτάνου Γιγίτ Μπουλούτ ήταν επικεφαλής του τμήματος κινδύνων της Türk Telekom που χρεοκόπησε

Ο «συμβουλάτορας» του σουλτάνου Γιγίτ Μπουλούτ ήταν επικεφαλής του τμήματος κινδύνων της Türk Telekom που χρεοκόπησε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιγίτ Μπουλούτ, Τουρκία,

Με τέτοιους συμβούλους που έχει ο Ερντογάν πώς η Τουρκία να μην οδεύει στον Καιάδα; Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο περιβόητος Γιγίτ Μπουλούτ, το «δεξί χέρι» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γνωστός για τις προκλητικές δημαγωγικές δηλώσεις του, είχε κορυφαία θέση στην Türk Telekom που χρεοκόπησε.

Δεν είχε την οποιαδήποτε θέση, ήταν ο επικεφαλής του Τμήματος Ανάλυσης Κινδύνων της εταιρείας. Προφανώς και είχε αργομισθία την εν λόγω θέση, όπως συνηθίζει το σύστημα Ερντογάν για να μοιράζει μισθούς στους ανθρώπους του, διότι ο Γιγίτ Μπουλούτ είναι γνωστός βλαξ.

Ο Νίκος Κοτζιάς, όταν ρωτήθηκε προ μηνών σε συνέντευξή του για τον Γιγίτ Μπουλούτ, τον αποκάλεσε «ένας ανόητος».

Βεβαίως όλο το περιβάλλον του Ερντογάν αποτελείται από τέτοιους μικρονοϊκούς. Ο μόνος λόγος που κάνουν «καριέρα» είναι επειδή λειτουργούν με μεθόδους μαφίας και μεταξύ μπουνταλάδων αυτοί οι μικρονοϊκοί μοιάζουν «φωστήρες».

Ή μήπως νομίζει κανείς ότι η Τουρκία έχει κάποια σπουδαία εξωτερική πολιτική;

Τόσα χρόνια εκβίαζαν λόγω της γεωστρατηγικής τους θέσης. Διότι το μόνο που ξέρουν -ως κουτοπόνηροι ανατολίτες- είναι να εκβιάζουν και να παζαρεύουν.

Μόλις η Αμερική αποφάσισε ότι θα πάψει να ενδίδει στους τουρκικούς εκβιασμούς, βλέπουμε όλοι πώς πάει η Τουρκία.

Από τη μία διπλωματική ήττα στην άλλη πορεύεται και η οικονομία της είναι στο όριο να ανατιναχτεί.

Άνθρωποι χαμηλοτάτου μορφωτικού επιπέδου, εκπαιδευμένοι σε μουσουλμανικές αδελφότητες, με συνωμοσιολογικές ιδεοληψίες και επιχειρηματίες «φούσκες» με δανεικά, αυτοί αποτελούν την «αυλή των θαυμάτων» του Ερντογάν.

Ο Μπουλούτ είναι στην Türk Telekom από το 2014, ένα χρόνο μετά την είσοδό του στην επικοινωνιακή ομάδα του Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας έδωσε το πράσινο φως για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Turk Telekom σε κοινοπραξία των πιστωτριών τραπεζών.

Η πρώην κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας έχει ιδιωτικοποιηθεί από το 2005 και ανήκει στην σαουδαραβική Oger Telecom, συμφερόντων του Λιβανέζου επιχειρηματία και πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι.

Το 2013 η Oger Telecom είχε θέσει ως εγγύηση το 55% των μετοχών της Turk Telekom για ένα δάνειο ύψους 4,75 δισ. δολαρίων.

Έπειτα από αδυναμία εξυπηρέτησης του δανείου και δύο χρόνια διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, οι τράπεζες αποφάσισαν να προσφύγουν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Τουρκίας για να αναλάβουν το ποσοστό των μετοχών που είχε τεθεί ως εγγύηση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το νέο της χρεοκοπίας για προκάλεσε πανικό, καθώς πολλές τουρκικές επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν το μείζον πρόβλημα να εισπράττουν σε τουρκικές λίρες και να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους είτε σε δολάρια είτε σε ευρώ.

Σχετικά άρθρα