Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισόβια σε τζιχαντιστή που σχεδίαζε να δολοφονήσει την Τερέζα Μέι

Ισόβια σε τζιχαντιστή που σχεδίαζε να δολοφονήσει την Τερέζα Μέι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τερέζα Μέι, Τζιχαντιστές,

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας Βρετανός τζιχαντιστής που σχεδίαζε να δολοφονήσει την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Ο Ναϊμούρ Ράχμαν, 21 ετών, από το βόρειο Λονδίνο, σκόπευε να πυροδοτήσει έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στις φρουρούμενες πύλες της Ντάουνινγκ Στριτ ώστε, στο χάος που θα ακολουθούσε, να μπορέσει να φτάσει στο πρωθυπουργικό γραφείο και να σκοτώσει τη Μέι με μαχαίρι ή με όπλo.

Τον περασμένο μήνα κρίθηκε ένοχος για προετοιμασία διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών και την Παρασκευή καταδικάστηκε σε ισόβια. Θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον 30 χρόνια από την ποινή του για να έχει δικαίωμα αποφυλάκισης.

«Ο στόχος του Ράχμαν ήταν η πρωθυπουργός όμως δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να σκοτώσει αθώους περαστικούς στην προσπάθειά του να φτάσει σ’ αυτήν» σχολίασε ο Ντιν Χέιντον, ο Εθνικός Συντονιστής του Ηνωμένου Βασιλείου για την Αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας.

«Κάποια στιγμή είπε σε έναν μυστικό αξιωματικό της αντιτρομοκρατικής ότι ακόμη κι αν δεν μπορούσε να φτάσει στην πρωθυπουργό, ήθελε μόνο να σπείρει τον φόβο στους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Ο Ράχμαν πίστευε ότι επικοινωνούσε διαδικτυακά με μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Όμως στην πραγματικότητα μιλούσε σε πράκτορες του FBI και της βρετανικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας MI5.

Συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο, λίγη ώρα αφότου συναντήθηκε με έναν μυστικό αστυνομικό και παρέλαβε ένα αντικείμενο που νόμιζε ότι ήταν βόμβα.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Ράχμαν ήταν σε επαφή με έναν θείο του που ταξίδεψε στη Συρία και εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος. Εκείνος τον ενθάρρυνε να διαπράξει επιθέσεις στη Βρετανία.

Ο 21χρονος σχεδίαζε επί δύο χρόνια την επίθεση, αλλά η αποφασιστικότητά του ενισχύθηκε όταν έμαθε ότι ο θείος του είχε σκοτωθεί σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Σχετικά άρθρα