Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρώτος αστροναύτης που εγκατείλειπει τη NASΑ μετά από 50 χρόνια

Ο πρώτος αστροναύτης που εγκατείλειπει τη NASΑ μετά από 50 χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για NASA Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος, Αστροναύτης, Διάστημα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ),

Ο Ρομπ Κούλιν είναι ο πρώτος αστροναύτης που εγκαταλείπει το αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της NASA τα τελευταία 50 χρόνια.

Η τελευταία φορά που ένας εκπαιδευόμενος έφυγε προτού ολοκληρώσει το πρόγραμμά του ήταν το 1968, αναφέρει ο Independent, τη χρονιά που ο άνθρωπος πάτησε για πρώτη φορά στη Σελήνη!

Η NASA δεν ανακοίνωσε τους λόγους που ο υποψήφιος αστροναύτης έφυγε και ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να δώσει παραπάνω λεπτομέρειες για το σκεπτικό του Κούλιν.

Ο εκπρόσωπος της NASA, Μπράντι Ντιν δήλωσε ότι η αποχώρηση του Κούλιν θα τεθεί σε ισχύ από την Παρασκευή, ότι φεύγει από το πρόγραμμα για προσωπικούς λόγους, που ο ίδιος δεν μπορεί να αποκαλύψει.

Ο Κούλιν ήταν ανάμεσα στους 12 αστροναύτες που είχε επιλέξει η NASA το περασμένο καλοκαίρι μεταξύ 18.300 υποψηφίων!

Εργαζόταν ως διευθυντής στη SpaceX όταν επιλέχθηκε από τη NASA και είπε τότε ότι ήλπιζε να του δοθεί η δυνατότητα να περιπλανηθεί στο διάστημα με όχημα στο σχεδιασμό του οποίου βοήθησε και ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα