Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η λιβανέζικη Ασφάλεια εξάρθρωσε πυρήνα μελών του Ισλαμικού Κράτους που ετοίμαζε χτυπήματα

Η λιβανέζικη Ασφάλεια εξάρθρωσε πυρήνα μελών του Ισλαμικού Κράτους που ετοίμαζε χτυπήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίβανος, Τζιχαντιστές,

Οι δυνάμεις της Εσωτερικής Ασφάλειας του Λιβάνου απέτρεψαν μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις που ετοίμαζε να εξαπολύσει το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου, οι Αρχές πρόλαβαν τους τρομοκράτες την προηγούμενη εβδομάδα όταν πληροφορήθηκαν που βρίσκονταν οι γιάφκες τους.

Η λιβανέζικη Ασφάλεια συνέλαβε δύο μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν επιθέσεις σε στόχους μέσα στη χώρα.

Ο ένας τζιχαντιστής παραδέχθηκε στις λιβανέζικες Αρχές ότι εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος μετά την αποφυλάκισή του από τη Φυλακή Ρουμίεχ.

Η Φυλακή Ρουμίεχ είναι η μεγαλύτερη και πλέον διαβόητη φυλακή του Λιβάνου.

Το κτίριο κατασκευάστηκε για 1050 κρατούμενους, αλλά το 2017 είχε φτάσει να φιλοξενεί τρεις φορές περισσότερους, αριθμός που αντιστοιχεί στους μισούς φυλακισμένους στον Λίβανο.

Όπως ομολόγησαν οι τζιχαντιστές, σχεδίαζαν να επιτεθούν σε Λιβανέζους στρατιώτες και σε σημεία ελέγχου (μπλόκα) του στρατού.

Στους στόχους τους επίσης ήταν και μια εκκλησία.

Στο τηλεγράφημα του λιβανέζικου πρακτορείου δεν αποσαφηνίζεται ποιανού χριστιανού δόγματος εκκλησία ήταν στόχος.

Ο μισός πληθυσμός του Λιβάνου ακόμα και σήμερα είναι χριστιανοί και το Λίβανο αρχικά ιδρύθηκε ως ένα κυρίως χριστιανικό κράτος.

Στα χρόνια που ακολούθησαν οι μουσουλμάνοι πολλαπλασιάστηκαν και δεν έκρυψαν ποτέ ότι θα προτιμούσαν ένα «ανατολίτικο» από ένα κοσμικό Λίβανο.

Οι χριστιανοί του Λιβάνου εκπροσωπούν όλα τα χριστιανικά δόγματα, ενώ στη χώρα ζούνε και περίπου 600.000 Ελληνορθόδοξοι που υπάγονται στο Πατριαρχείο Αντιόχειας και αντιστοιχούν στο 8% του λιβανέζικου πληθυσμού.

Αν και είναι απόγονοι Ελλήνων και Ρωμαίων, πράγμα που τους καθιστά ελληνική μειονότητα, στη συντριπτική τους πλειονότητα εντός του Λιβάνου υποκρίνονται τους «Άραβες». Μόνο όταν έρχονται στην Ελλάδα ομολογούν την ελληνική τους καταγωγή.

Στον Λίβανο ζουν και περίπου 30.000 Έλληνες ομογενείς, δηλαδή Έλληνες που μετοίκησαν στη χώρα μετά την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους.

Σχετικά άρθρα