Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

9χρονος αυτοκτόνησε λόγω bullying στο σχολείο του

9χρονος αυτοκτόνησε λόγω bullying στο σχολείο του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bullying, Αυτοκτονία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κολοράντο,

Τέλος στη ζωή του έβαλε ένα 9χρονο αγόρι στο Ντένβερ του Κολοράντο, έχοντας υποστεί επί μέρες ομοφοβικό bullying στο σχολείο του.

Όπως είπε η μητέρα του Leia Pierce στο KDVR-TV, ο γιος της Jamel Myles της αποκάλυψε το καλοκαίρι πως ήταν ομοφυλόφιλος. Ήθελε, είπε, να πάει στο σχολείο και να το πει στους συμμαθητές του, γιατί ήταν περήφανος που ήταν ομοφυλόφιλος.

Σύμφωνα με την αρμόδια διεύθυνση των σχολείων του Ντένβερ, σχολικοί σύμβουλοι τέθηκαν στη διάθεση των μαθητών στο δημοτικό σχολείο του 9χρονου, το οποίο έστειλε επιστολές στις οικογένειες των μαθητών την Παρασκευή, ενημερώνοντας για τις επιπλέον συμβουλευτικές υπηρεσίες, που ήταν διαθέσιμες.

Στις επιστολές αναφέρεται πως ο θάνατος του Jamel «είναι μία απροσδόκητη απώλεια για τη σχολική μας κοινότητα», επισημαίνεται στους γονείς ποια σημάδια άγχους να προσέξουν στα παιδιά τους και τονίζεται πως στόχος τους σχολείου είναι να είναι μαζί με τους γονείς στη διαχείριση της τραγωδίας.

Η αστυνομία ερευνά τον θάνατο του αγοριού ως αυτοκτονία.

Το νεκρό σώμα του 9χρονου Jamel βρέθηκε στο σπίτι του, όπως μεταδίδει το BBC επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Είχε αρχίσει τη νέα σχολική χρονιά τη Δευτέρα και, σύμφωνα με τη μητέρα του, είχε εξομολογηθεί στη μεγαλύτερη αδελφή του πως τα παιδιά στο σχολείο του έλεγαν να σκοτωθεί.

«Λυπάμαι που δεν ήρθε σε μένα, με στενοχωρεί τόσο που πίστευε πως αυτή ήταν η επιλογή του» δήλωσε η μητέρα του για την αυτοκτονία του. Όπως περιέγραψε, όταν της είπε πως ήταν ομοφυλόφιλος έδειχνε «πολύ τρομαγμένος» αλλά εκείνη τον διαβεβαίωσε πως τον αγαπούσε ούτως ή άλλως. Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ο θάνατος του γιου της να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για τις συνέπειες του bullying.

Σχετικά άρθρα