Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία επιβεβαίωσε ότι έχει αναπτύξει δέκα πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Ρωσία επιβεβαίωσε ότι έχει αναπτύξει δέκα πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Ρωσία, Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, Ρωσικός Στόλος, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα,

Τη στρατιωτική της παρουσία στη Μεσόγειο, ανοικτά της Συρίας, ενίσχυσε η Ρωσία επικαλούμενη το ενδεχόμενο πληγμάτων των δυτικών δυνάμεων κατά των δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Ασαντ που θα ακολουθήσουν μία «προβοκάτσια» των Σύρων ισλαμιστών, μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Το TRIBUNE ήδη από την Κυριακή σας έχει ενημερώσει ότι ρωσικά πολεμικά πλοία συγκεντρώνονται στην Ανατολική Μεσόγειο στα ανοικτά της Συρίας.

Δύο φρεγάτες εξοπλισμένες με πυραύλους Cruise Kalibr, ικανούς να πλήξουν στόχους στο έδαφος ή πλοία επιφανείας, στάλθηκαν το Σάββατο στη Μεσόγειο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Kommersant, που επικαλείται μη κατονομαζόμενη πηγή του ρωσικού επιτελείου.

Βεβαίως οι φωτογραφίες των πλοίων να περνάνε τον Βόσπορο έχουν δημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -είναι αυτές που δημοσιεύουμε και εμείς- και δεν αποτελεί κάποιο μυστικό.

Συνολικά, ο ρωσικός στόλος διαθέτει πλέον δέκα πλοία επιφανείας με εκτοξευτές πυραύλων και δύο υποβρύχια ανοικτά της Συρίας, δηλαδή τη μεγαλύτερη ναυτική δύναμη από την έναρξη του πολέμου της Συρίας το 2011, ενώ καθ’ οδόν βρίσκονται και άλλες ναυτικές δυνάμεις, σύμφωνα με την Izvestia, και προορίζονται να συνεπικουρήσουν τη Δαμασκό στη μεγάλης κλίμακας επίθεση που ετοιμάζει κατά του Ιντλίμπ.

Ο ρωσικός στρατός κατηγόρησε το Σάββατο ισλαμιστές και τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία ότι προετοιμάζουν «προβοκάτσια» με χημικά όπλα στην επαρχία της Ιντλίμπ, έναν από τους τελευταίους θύλακες που τελούν υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών και διαφεύγουν του ελέγχου του καθεστώτος της Δαμασκού.

Η Μόσχα ισχυρίστηκε επίσης ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες «συμμετέχουν ενεργά» στην «προβοκάτσια» αυτή.

Τον Απρίλιο, αμερικανικές, γαλλικές και βρετανικές δυνάμεις έπληξαν με πυραύλους στόχους του συριακού καθεστώτος σε αντίποινα για την επίθεση των δυνάμεων του Άσαντ με χημικά όπλα κατά της πόλης Ντούμα, κοντά στην Δαμασκό.

Η Ρωσία είχε καταγγείλει τότε «σκηνοθεσία».

Σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ επέμεινε ότι οι ισλαμιστές που ελέγχουν την Ιντλίμπ «βρίσκονται κοντά σε μία σοβαρή προβοκάτσια, με τη χρήση χημικών ουσιών που περιέχουν χλώριο», εννοώντας τον συριακό βραχίονα της Αλ Κάιντα, την οργάνωση Ταχρίρ Αλ Σαμ.

Η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία υπέρ του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2015 και, μαζί με την υποστήριξη του Ιράν, επέτρεψε στις δυνάμεις της Δαμασκού να καταγάγουν νίκες κατά των ισλαμιστών, ανακαταλαμβάνοντας τα δύο τρίτα των εδαφών που κατείχαν πριν από τον πόλεμο.

Σχετικά άρθρα