Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζεεχόφερ: Σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες με την Ιταλία για το προσφυγικό

Ζεεχόφερ: Σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες με την Ιταλία για το προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ιταλία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Χορστ Ζεεχόφερ,

Ο Γερμανός ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ έκανε λόγο τη Δευτέρα για «σημαντική πρόοδο» στην προσπάθεια σύναψης διμερούς συμφωνίας με την Ιταλία σχετικά με την επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών που έχουν καταγραφεί και υποβάλει αίτηση χορήγησης ασύλου εκεί.

Ο Ζεεχόφερ δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο πως το Βερολίνο αναμένει ότι θα υπογραφεί σύντομα συμφωνία, παρόμοια με εκείνες που κλείστηκαν με την Ελλάδα και την Ισπανία νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

«Έχουμε προχωρήσει πολύ. Θα υπάρξει συμφωνία», διαβεβαίωσε, ερωτηθείς σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ιταλική κυβέρνηση, στο περιθώριο μιας εκδήλωσης για τη συνοριοφυλακή στο Φραϊλάσινγκ, στα σύνορα της Βαυαρίας με την Αυστρία.

Ο Ζεεχόφερ ανέφερε ακόμη ότι 3.000 από τα 5.300 πρόσωπα που εισήλθαν στη χώρα παράτυπα από τα σύνορα με την Αυστρία επαναπροωθήθηκαν.

Στο πλαίσιο των διμερών συμφωνιών, οι γερμανικές αρχές θα αξιοποιούν το ευρωπαϊκό σύστημα παραβολής των δακτυλικών αποτυπωμάτων των αιτούντων άσυλο (EURODAC). Η επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών πάντως δεν θα εφαρμόζεται σε περιπτώσεις ασυνόδευτων ανηλίκων.

Στα μέσα του Αυγούστου, η Γερμανία ανακοίνωσε τη σύναψη διμερών συμφωνιών με την Ισπανία και την Ελλάδα για την επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών εντός 48 ωρών που έχουν καταγραφεί και υποβάλει αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου εκεί.

Οι συμφωνίες ακολούθησαν τη σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στους Συντηρητικούς υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και το αδελφό τους κόμμα στη Βαυαρία, στο οποίο ανήκει ο Ζεεχόφερ, σχετικά με την επαναπροώθηση προσφύγων.

Η διένεξη παραλίγο να οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» και τη διάλυση της Χριστιανικής Ένωσης.

Η Γερμανία υποδέχθηκε πάνω από 1,6 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες από τα μέσα του 2014, με αποτέλεσμα οι κοινωνικές εντάσεις να κλιμακωθούν και το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) να κάνει τον Σεπτέμβριο θεαματική είσοδο στην ομοσπονδιακή κάτω Βουλή, την Μπούντεσταγκ.

Σχετικά άρθρα