Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τουρκομογγόλοι τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία κάλεσαν σε γενική κινητοποίηση

Οι Τουρκομογγόλοι τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία κάλεσαν σε γενική κινητοποίηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Ιντλίμπ, Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP), Ισλαμιστές, Ουιγούροι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι Τουρκομογγόλοι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν (TIP), βραχίονας της Αλ Κάιντα με μέλη του εξτρεμιστές από τις τουρκικές φυλές της κεντρικής Ασίας και της Κίνας, κάλεσαν τη Δευτέρα σε γενική κινητοποίηση όλων των ανδρών τους που βρίσκονται στη βορειοδυτική Συρία.

Οι Τουρκομογγόλοι είναι εγκατεστημένοι στην πόλη Τζισρ Αλ Σούγκουρ της επαρχίας Ιντλίμπ και θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης όταν τους επιτεθεί ο συριακός στρατός από τη γειτονική επαρχία της Λαοδίκειας (Λαττάκειας).

Οι Τουρκομογγόλοι έφτασαν στη Συρία τα προηγούμενα χρόνια μέσω Τουρκίας και εποίκισαν την περιοχή που τώρα διαμένουν φέρνοντας μαζί και τις οικογένειές τους από την κεντρική Ασία και την Κίνα.

Η συνολική τους δύναμη υπολογίζεται σε 3.500 άνδρες αλλά μπορεί να είναι περισσότεροι.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν έχουν στην κατοχή τους πολλά εξοπλισμένα ημιφορτηγά και τανκς.

Αν και υπάγονται στην Αλ Κάιντα λαμβάνουν εντολές και από το τουρκικό ισλαμικό καθεστώς της Άγκυρας. Για αυτό και στις στολές τους έχουν ραμμένη και την τουρκική σημαία.

Η σημαία αυτών των Τουρκομογγόλων είναι ίδια με την τουρκική αλλά αντί για κόκκινη είναι γαλάζια.

Στην κεντρική φωτογραφία τους βλέπετε να ανεμίζουν τη δική τους σημαία μαζί με την τουρκική, ενώ διακρίνεται πάνω στις στολές τους ραμμένη η τουρκική σημαία.

Αυτοί με τα πιο έντονα μογγολικά χαρακτηριστικά είναι της τουρκικής φυλής των Ουιγούρων από τη δυτική Κίνα.

Σύμφωνα με το δίκτυο «Βολταίρος», η δύναμη των Τουρκομογγόλων στη Συρία έχει φτάσει τους 18.000 άνδρες, με τους 10.000 πιο αποφασισμένους να πολεμήσουν μέχρι θανάτου.

Ιδιαίτερα οι Ουιγούροι από την Κίνα αρνούνται να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα τους, διότι γνωρίζουν ότι οι κινεζικές Αρχές θα τους δικάσουν για τρομοκρατία.

Η τουρκική κυβέρνηση από την άλλη, ενώ τους υποστηρίζει με όλα τα μέσα, δεν τους θέλει σε τουρκικό έδαφος. Θέλει να παραμείνουν στην Ιντλίμπ και εκεί να πολεμήσουν.

Εξάλλου στα σχέδια της Τουρκίας είναι η δημιουργία ενός ισλαμικού ψευδοκράτους-προτεκτοράτου στη βορειοδυτική Συρία και οι Ουιγούροι θα έχουν κεντρικό ρόλο σε αυτό.

Οι περισσότεροι Ουιγούροι μιλάνε τη δική τους τουρκική διάλεκτο και όχι κινεζικά.

Σχετικά άρθρα