Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ μπλόκαρε ανακοίνωση-φόρο τιμής για τον Τζον Μακέιν

Ο Τραμπ μπλόκαρε ανακοίνωση-φόρο τιμής για τον Τζον Μακέιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιετνάμ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μακέιν,

Στο Καπιτώλιο θα εκτεθεί δημόσια την Παρασκευή η σορός του γερουσιαστή Τζον Μακέιν, ενώ η επικήδεια τελετή θα λάβει χώρα το Σάββατο.

Προηγουμένως η σορός του θα εκτεθεί δημόσια στο Καπιτώλιο της Αριζόνα, στο Φοίνιξ, ενώ μια ακολουθία θα γίνει επίσης σε μια εκκλησία βαπτιστών στο Βόρειο Φοίνιξ την Πέμπτη.

Ο ενταφιασμός θα γίνει την Κυριακή στο νεκροταφείο της Ναυτικής Ακαδημίας στην Αννάπολις.

Washington Post: Ο Τραμπ αρνήθηκε να εγκρίνει τη δημοσιοποίηση ανακοίνωσης για την απότιση φόρου τιμής στον Μακέιν

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα The Washington Post, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να απέρριψε τη δημοσιοποίηση μιας ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου η οποία θα απέτινε φόρο τιμής στον ηρωισμό του εκλιπόντα ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή.

Η εφημερίδα The Washington Post έγραψε ότι οι συνεργάτες του Τραμπ είχαν προετοιμάσει μια ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας πριν από τον θάνατο του Μακέιν, το Σάββατο, με την οποία ο Λευκός Οίκος θα εξήρε τον βετεράνο του πολέμου του Βιετνάμ για τη θητεία του στις ένοπλες δυνάμεις και την προσφορά του στη Γερουσία.

Όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τραμπ, ο οποίος το 2015 είχε καταφερθεί με σφοδρότητα εναντίον του Μακέιν επικαλούμενος τα πέντε χρόνια που ήταν αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ και δηλώνοντας ότι προτιμά «εκείνους που δεν είχαν αιχμαλωτιστεί», έδωσε εντολή να μην εκδοθεί αυτή η ανακοίνωση, παρά τις εκκλήσεις της εκπροσώπου του, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, και του προσωπάρχη του, Τζον Κέλι.

«Τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια και τον σεβασμό μου στην οικογένεια του γερουσιαστή Τζον Μακέιν. Οι καρδιές μας και οι προσευχές μας είναι μαζί σας», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Οι δύο άνδρες βρίσκονταν σε σύγκρουση ήδη αφότου ο Τραμπ ξεκινούσε την προεκλογική του εκστρατεία το 2015.

Ο Μακέιν είχε επιτεθεί επανειλημμένα στον μεγιστάνα των ακινήτων και είχε στηλιτεύσει τις πολιτικές του προτάσεις.

Σχετικά άρθρα