Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αιγύπτιοι στρατιώτες απέκρουσαν επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Βόρειο Σινά

Αιγύπτιοι στρατιώτες απέκρουσαν επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Βόρειο Σινά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αίγυπτος, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Χερσόνησος του Σινά,

Νεκροί από πυρά των αιγυπτιακών σωμάτων ασφαλείας έπεσαν το Σάββατο τέσσερις τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που αποπειράθηκαν να επιτεθούν σε αστυνομικό φυλάκιο στο Βόρειο Σινά, όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Οι τζιχαντιστές, ορισμένοι από τους οποίους ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά, προσπάθησαν να καταλάβουν εξ εφόδου το σημείο ελέγχου σε έναν παραλιακό δρόμο κοντά στην πόλη Ελ Αρίς, την πρωτεύουσα της επαρχίας του Βόρειου Σινά.

Στη συμπλοκή με τους αστυνομικούς τέσσερις έπεσαν νεκροί και οι υπόλοιποι τράπηκαν σε φυγή.

Η αιγυπτιακή Αστυνομία κατέσχεσε δέκα αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, τέσσερα αυτόματα τουφέκια, τρεις ζώνες με εκρηκτικά, αυτοπροωθούμενες οπλοβομβίδες και χειροβομβίδες.

Οι αιγυπτιακές Αρχές δίνουν εδώ και καιρό μάχη με τις συμμορίες εξτρεμιστών στην περιοχή.

Οι θάνατοι του Σαββάτου αυξάνουν σε τουλάχιστον 329 τον αριθμό των νεκρών τζιχαντιστών στο πλαίσιο των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων που διεξάγονται από τον Φεβρουάριο.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την Κυριακή την ευθύνη για την αποτυχημένη επίθεση, ισχυριζόμενο ότι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν 15 Αιγύπτιοι στρατιώτες.

Επισήμως οι αιγυπτιακές Αρχές δεν έχουν πει πόσους άνδρες έχασαν, όμως η εφημερίδα Al-Masri Al-Youm έγραψε ότι σκοτώθηκαν τέσσερις αστυνομικοί.

Σχετικά άρθρα