Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν

Νεκρός ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αφγανιστάν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Ο επικεφαλής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο Αφγανιστάν, Άμπου Σαάντ Ερχάμπι, σκοτώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου σε πλήγμα εναντίον του κρησφύγετου της οργάνωσης στην επαρχία Νανγκαρχάρ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές. Ακόμη δέκα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης έπεσαν νεκρά.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Νανγκαρχάρ σημείωσε ότιο Ερχάμπι είναι ο τέταρτος ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που σκοτώνεται στο Αφγανιστάν από τον Ιούλιο του 2017.

Η οργάνωση έχει το προπύργιό της στην επαρχία αυτή, στα ανατολικά σύνορα με το Πακιστάν και θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες στη χώρα.

Το τοπικό παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δραστηριοποιείται στο Αφγανιστάν από το 2015 και μάχεται τόσο τους Ταλιμπάν όσο και τις αφγανικές και αμερικανικές δυνάμεις.

Υπολογίζεται ότι στη χώρα υπάρχουν περί τα 2.000 μέλη του.

Οι Αρχές ασφαλείας του Αφγανιστάν, που φοβούνται κύμα επιθέσεων αυτοκτονίας ενόψει εκλογών, ενημέρωσαν επίσης ότι κατά τις επιδρομές στα κρησφύγετα του Ισλαμικού Κράτους καταστράφηκε μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών.

Το πρακτορείο Amaq των τζιχαντιστών δεν έχει σχολιάσει αυτήν την πληροφορία.

Δεν υπάρχει επίσης καμία αντίδραση μέχρι στιγμής από την αποστολή του ΝΑΤΟ που εκπαιδεύει και συμβουλεύει τις αφγανικές δυνάμεις.

Σχετικά άρθρα