Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσικός Στόλος πέρασε τον Βόσπορο και πλέει προς την Ανατολική Μεσόγειο

Ρωσικός Στόλος πέρασε τον Βόσπορο και πλέει προς την Ανατολική Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Κύπρος, Ρωσία, Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, Ρωσικός Στόλος, Στενά του Βοσπόρου, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η Ρωσία ενισχύει τις ναυτικές της δυνάμεις στα συριακά χωρικά ύδατα, στέλνοντας ισχυρά πολεμικά πλοία στις ακτές της Συρίας.

Στον απόηχο των προειδοποιήσεων ΗΠΑ, Γαλλίας και Μεγ. Βρετανίας να μη γίνει χρήση χημικών όπλων στην επικείμενη μάχη για την απελευθέρωση της επαρχίας Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, γιατί εάν γίνει χρήση χημικών οι δυτικές δυνάμεις θα παρέμβουν, οι Ρώσοι στέλνουν πολεμικά πλοία για να σταθούν απέναντι στους δυτικούς στόλους.

Τις προηγούμενες ημέρες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε ότι ετοιμάζεται προβοκάτσια στην Ιντλίμπ από τους ισλαμιστές, οι οποίοι θα ρίξουν χημικά όπλα σε αμάχους και στη συνέχεια θα κατηγορήσουν τη συριακή κυβέρνηση.

Οι Ρώσοι πρόσθεσαν ότι δυτικά πολεμικά πλοία έχουν ήδη πάρει θέσεις για να πλήξουν κυβερνητικούς στόχους εξαπολύοντας πυραυλική επίθεση, τονίζοντας ότι η Ρωσία δεν θα το επιτρέψει αυτό.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό στο Twitter που παρακολουθεί την κίνηση των πλοίων στο Βόσπορο, στις 25 Αυγούστου πέρασαν τα Στενά, με προορισμό τον ναύσταθμο της Ταρτούς στη Συρία, οι ρωσικές φρεγάτες «Admiral Grigorovich» και «Admiral Essen».

Ένα 24ωρο πριν ακόμα τρία ρωσικά πλοία πέρασαν τον Βόσπορο με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο στις ακτές της Συρίας.

Η συγκέντρωση τόσων πολλών ρωσικών πλοίων στις ακτές της Συρίας σίγουρα περιπλέκει την κατάσταση.

Εάν οι δυτικές δυνάμεις αποφασίσουν να «τιμωρήσουν» την κυβέρνηση Άσαντ, τότε οι Ρώσοι θα είναι υποχρεωμένοι να προστατέψουν τον Σύρο σύμμαχό τους.

Εδώ πρέπει να προσθέσουμε ότι η όλη κατάσταση γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη και έναν ακόμα λόγο.

Αρχές Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη μεγάλη κοινή ναυτική άσκηση του αμερικανικού και του αιγυπτιακού πολεμικού ναυτικού στα χωρικά ύδατα της Αιγύπτου. Θα συμμετέχει και ελληνική φρεγάτα σε αυτή την άσκηση.

Αρχές Σεπτεμβρίου πάλι αναμένεται οι Τούρκοι να βγάλουν το γεωτρύπανό τους «Πορθητής» για να πραγματοποιήσουν γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όλοι αυτοί οι στόλοι συγκεντρώνονται στην ίδια περιοχή, στην Ανατολική Μεσόγειο γύρω από την Κύπρο, και τα ζητήματα που καλούνται να υπερασπιστούν, είτε στη Συρία, είτε στην κυπριακή ΑΟΖ, είναι αλληλένδετα.

*Στην κεντρική φωτογραφία βλέπετε τις δύο ρωσικές φρεγάτες να περνάνε τον Βόσπορο. Στο ακόλουθο tweet εικόνες από όλα τα ρωσικά πολεμικά που πέρασαν τις τελευταίες ημέρες με προορισμό τις ακτές της Συρίας

Σχετικά άρθρα