Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αμερικανός πρέσβης Ρόεμπακ που περιοδεύει στο συριακό Κουρδιστάν έκανε σαφές ότι «δεν φεύγουμε από τη Συρία»

Ο Αμερικανός πρέσβης Ρόεμπακ που περιοδεύει στο συριακό Κουρδιστάν έκανε σαφές ότι «δεν φεύγουμε από τη Συρία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γουίλιαμ Ρόεμπακ, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Ο Αμερικανός διπλωμάτης και πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν, Γουίλιαμ Ρόεμπακ (William Roebuck), που πραγματοποιεί περιοδεία στα απελευθερωμένα συριακά εδάφη ανατολικά του Ευφράτη, αυτά που τελούν υπό τον έλεγχο των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), κατέστησε σαφές ότι οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να αποχωρήσουν σύντομα από τη Συρία.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να μείνουμε εδώ, όπως έκανε ξεκάθαρο και ο Πρόεδρος, για να εξασφαλίσουμε την ολοκληρωτική ήττα του Ισλαμικού Κράτους. Παραμένουμε εστιασμένοι στο να εξασφαλίσουμε την απόσυρση των ιρανικών στρατευμάτων και των εντολοδόχων τους», δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης το Σάββατο μετά τη συνάντηση που είχε με το πολιτικό συμβούλιο της Σαντάτι, στην επαρχία της Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία.

Το πολιτικό συμβούλιο της Σαντάτι πρόσκειται στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), της συμμαχίας Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων δημοκρατικών που υποστηρίζεται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Ο Γουίλιαμ Ρόεμπακ είχε επισκεφθεί πριν μερικές ημέρες την κουρδική μαρτυρική πόλη Κόμπανι και τη Μανμπίτζ. Επόμενη στάση της περιοδείας του είναι η επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει περιοριστεί σε ένα μικρό θύλακα.

Σχετικά άρθρα