Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισχυρές ενισχύσεις του συριακού στρατού αναπτύχθηκαν στα μέτωπα με την τζιχαντοκρατούμενη Ιντλίμπ

Ισχυρές ενισχύσεις του συριακού στρατού αναπτύχθηκαν στα μέτωπα με την τζιχαντοκρατούμενη Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές,

Ο συριακός στρατός έστειλε ενισχύσεις στην πρώτη γραμμή ενάντια στους τζιχαντιστές που κατέχουν την επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο δείχνει στρατεύματα της 4ης Μεραρχίας του συριακού στρατού να μεταφέρονται με καμιόνια και ημιφορτηγά προς το μέτωπο, ενώ στην ίδια φάλαγγα διακρίνονται τανκς και πυροβολικό.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις θα ενισχύσουν τις κυβερνητικές γραμμές σε τρία μέτωπα, στο νότο με την επαρχία Χάμα, στα δυτικά με τη Λαττάκεια (Λαοδίκεια) και στα νότια της Ιντλίμπ.

Η επικείμενη επίθεση του συριακού στρατού στην Ιντλίμπ, η οποία κατέχεται από τη συριακή Αλ Κάιντα, την επονομαζόμενη και Ταχρίρ Αλ Σαμ και άλλες ισλαμιστικές ένοπλες οργανώσεις που πρόσκεινται στην Τουρκία, έχει προκαλέσει έντονη διπλωματική αντιπαράθεση.

Την Τρίτη οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και η Βρετανία σε κοινή του δήλωση εξέφρασαν την ανησυχία τους για χρήση παράνομων χημικών όπλων.

Η συριακή κυβέρνηση απάντησε την επόμενη ημέρα, κάνοντας λόγο για ευθεία απειλή ενάντια στη Δαμασκό.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε ότι υπάρχει σχέδιο προβοκάτσιας από την πλευρά των ισλαμιστών, με χρήση χημικών όπλων κατά αμάχων, για να κατηγορηθεί στη συνέχεια η συριακή κυβέρνηση και να προκληθεί έτσι πυραυλική επίθεση κατά συριακών στόχων.

Διαβάστε εδώ τι λένε οι Ρώσοι

Με έντονο πράσινο είναι τα εδάφη που κατέχουν οι τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ολόκληρη η επαρχία της Ιντλίμπ, μέρος της επαρχίας Λαοδίκειας, μέρος της επαρχίας Χαλεπιού και μέρος της επαρχίας Χάμα. Με πράσινο αχνό είναι τα εδάφη που κατέχουν οι Τούρκοι στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Ό,τι βλέπετε με πράσινο οι Τούρκοι θέλουν να το ενοποιήσουν σε ένα ισλαμιστικό ψευδοκράτος προτεκτοράτο τους. Ακολουθούν δηλαδή τον ίδιο σχεδιασμό με την κατεχόμενη βόρεια Κύπρο. Με κόκκινο χρώμα είναι τα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο και με κίτρινο οι Κούρδοι και οι δημοκρατικοί σύμμμαχοί τους που συνιστούν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Σχετικά άρθρα