Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανοί και Ρώσοι ανταλλάσσουν απειλές για τη μάχη της Ιντλίμπ που ακόμα δεν ξεκίνησε

Αμερικανοί και Ρώσοι ανταλλάσσουν απειλές για τη μάχη της Ιντλίμπ που ακόμα δεν ξεκίνησε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα,

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ προειδοποιήσε τις ΗΠΑ εναντίον της ανάληψης «ριψοκίνδυνων» πρωτοβουλιών στη Συρία.

Αποτελεί προειδοποίηση στους Αμερικανούς να μην πλήξουν στόχους της συριακής κυβέρνησης ξανά.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, περί σθεναρής αντίδρασης σε περίπτωση επιθέσεων με χημικά ή βιολογικά όπλα στην επαρχία Ιντλίμπ, ο Ριάμπκοφ είπε χαρακτηριστικά:

«Προειδοποιούμε τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους να μην κάνουν νέα ριψοκίνδυνα βήματα στη Συρία».

«Ακούμε τελεσίγραφα από την Ουάσιγκτον, αλλά αυτό δεν επηρεάζει την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε την πολιτική μας για την πλήρη εξάλειψη των κέντρων των τρομοκρατών στη Συρία και την επάνοδο της χώρας σε μια φυσιολογική ζωή» συμπλήρωσε ο Ριάμπκοφ.

Η βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, όπου έχουν καταφύγει άμαχοι και ισλαμιστές ένοπλοι που εκτοπίστηκαν από άλλες περιοχές της Συρίας, ενώ ελέγχεται κατά μεγάλο μέρος της από ισχυρές δυνάμεις τζιχαντιστικών οργανώσεων, επλήγη από κύμα βομβαρδισμών τον περασμένο μήνα.

Η Μόσχα παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες τις προτάσεις της στην Άγκυρα για την διευθέτηση της κατάστασης στην επαρχία, που γειτονεύει με την Τουρκία.

Η Τουρκία έχει προσφέρει υποστήριξη σε ένοπλες οργανώσεις ισλαμιστών που δρουν στη Συρία κι έχει εγκαταστήσει φυλάκια παρατήρησης στην επικράτεια της Ιντλίμπ, ενώ έχει παρεισφρήσει επανειλημμένα στη χώρα.

Η Άγκυρα καταβάλλει προσπάθειες για να αποτραπεί η έναρξη μιας επιχείρησης ευρείας κλίμακας των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, οι οποίες υποστηρίζονται από τη Μόσχα, εναντίον της Ιντλίμπ.

Ο λόγος είναι ότι στόχος της Άγκυρας είναι να μετατρέψει την Ιντλίμπ και τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή στα βόρεια του Χαλεπιού σε ισλαμιστικό ψευδοκράτος-προτεκτοράτο της Τουρκίας.

Το Σάββατο οι Ρώσοι κατηγόρησαν τους τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ ότι σχεδιάζουν προβοκάτσια με χημική επίθεση κατά αμάχων, για την οποία στη συνέχεια θα κατηγορήσουν τη συριακή κυβέρνηση.

Διαβάστε εδώ τι λένε οι Ρώσοι

Με έντονο πράσινο είναι τα εδάφη που κατέχουν οι τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ολόκληρη η επαρχία της Ιντλίμπ, μέρος της επαρχίας Λαοδίκειας, μέρος της επαρχίας Χαλεπιού και μέρος της επαρχίας Χάμα. Με πράσινο αχνό είναι τα εδάφη που κατέχουν οι Τούρκοι στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Ό,τι βλέπετε με πράσινο οι Τούρκοι θέλουν να το ενοποιήσουν σε ένα ισλαμιστικό ψευδοκράτος προτεκτοράτο τους. Ακολουθούν δηλαδή τον ίδιο σχεδιασμό με την κατεχόμενη βόρεια Κύπρο. Με κόκκινο χρώμα είναι τα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο και με κίτρινο οι Κούρδοι και οι δημοκρατικοί σύμμμαχοί τους που συνιστούν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Σχετικά άρθρα