Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίστευτο: Ρωσικά τρολ όρμησαν στο Twitter για να… «θάψουν» τους εμβολιασμούς

Απίστευτο: Ρωσικά τρολ όρμησαν στο Twitter για να… «θάψουν» τους εμβολιασμούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Twitter, Διαδίκτυο, Εμβόλιο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Ρωσία,

Διαδικτυακά μποτ και ρωσικά τρολ παραπληροφορούν τους χρήστες του Twitter σχετικά με την αναγκαιότητα των εμβολιασμών, με σκοπό να δημιουργήσουν κοινωνικές διαφωνίες και να διασπείρουν κακόβουλο λογισμικό, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Δημόσιας Υγείας (American Journal of Public Health), τα τρολ και τα μποτ του Twitter, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, χρησιμοποιήθηκαν και για να παραπληροφορήσουν σχετικά με τους εμβολιασμούς.

Ορισμένα μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές, έστελναν μηνύματα και υπέρ, αλλά και κατά των εμβολιασμών, προκειμένου να δημιουργήσουν «ψευδείς ισορροπίες».

«Παίζοντας και με τις δύο πλευρές, πλήττουν την εμπιστοσύνη του κόσμου στους εμβολιασμούς, εκθέτοντας όλους τους πολίτες στον κίνδυνο μολυσματικών ασθενειών», σχολιάζει ο Μαρκ Ντρέντζε από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Στο στόχαστρο των ερευνητών τέθηκαν χιλιάδες tweets τα οποία αναρτήθηκαν από το 2014 έως το 2017.

Σε ανακοίνωσή του στις αρχές Αυγούστου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τα αυξημένα κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπης, εξαιτίας της μείωσης των εμβολιασμών.

Στις ΗΠΑ, καταγράφεται επίσης αύξηση του αριθμού των παιδιών τα οποία σκοπίμως δεν εμβολιάζονται για θρησκευτικούς ή ιδεολογικούς λόγους.

Σχετικά άρθρα