Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα «ζόρια»: «Κι άλλος πρώην συνεργάτης γυρίζει την πλάτη στον Τραμπ»

Νέα «ζόρια»: «Κι άλλος πρώην συνεργάτης γυρίζει την πλάτη στον Τραμπ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Ντόναλντ Τραμπ,

Ασυλία από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς εξασφάλισε ο Ντέιβιντ Πέκερ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που εκδίδει το περιοδικό «National Enquirer». Το περιοδικό βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου με τις ποικίλες αποζημιώσεις που φέρεται να μοίρασε προεκλογικά ο Ντόναλντ Τραμπ σε μοντέλα και πορνοστάρ, προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή τους.

Ο Πέκερ, παλαιόθεν φίλος του Αμερικανού προέδρου, κλήθηκε από τους εισαγγελείς πριν από τέσσερις μήνες, προκειμένου να περιγράψει τον ρόλο του Κοέν και του Τραμπ στις αποζημιώσεις γυναικών, οι οποίες υποστήριζαν ότι είχαν σχέση με τον Αμερικανό πρόεδρο, αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Wall Strret Journal». Μέσα σε τρεις μέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος είδε τρεις πρώην στενούς συνεργάτες του να του γυρνούν την πλάτη.

Το «National Enquirer», το οποίο εκτιμάται πως έχει παίξει στο παρελθόν κεντρικό ρόλο στην προστασία του Τραμπ από τέτοιου είδους «βλαπτικές» ιστορίες, έχει βρεθεί στο μάτι του δικαστικού κυκλώνα που παρασέρνει τον Λευκό Οίκο.

Σε αυτό το περιοδικό φέρεται να πούλησε προεκλογικά ένα πρώην μοντέλο την ιστορία του με τον Αμερικανό πρόεδρο, η οποία ωστόσο δεν δημοσιεύτηκε. Ειδικοί μάλιστα εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται στο πλαίσιο της έρευνας να αρθεί το δημοσιογραφικό απόρρητο.

Η είδηση της ασυλίας του Πέκερ εντάσσεται στην έρευνα στην οποία παραδέχτηκε την ενοχή του ο Μάικλ Κοέν. Την Τρίτη, ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ ομολόγησε ότι εξαγόρασε τη σιωπή των γυναικών αυτών με εντολή του Αμερικανού προέδρου.

Εάν η ομολογία του Κοέν ήταν μία κακή είδηση για τον Ντόναλντ Τραμπ, η ασυλία του Πέκερ είναι ίσως πολύ χειρότερη, καθώς αυτός είναι ο άνθρωπος ο οποίος μπορεί να δώσει στους εισαγγελείς τις αποδείξεις για τα λεγόμενα του Κοέν, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα της wall Street Journal.

Η κατάθεσή του, ενδεχομένως οδηγήσει στη δίωξη κάποιου άλλου στενού συνεργάτη του Τραμπ.

Σχετικά άρθρα