Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο Ιρακινοί μέλη του Ισλαμικού Κράτους θα δικαστούν στη Γερμανία – Έφτασαν στη χώρα ως «πρόσφυγες»

Δύο Ιρακινοί μέλη του Ισλαμικού Κράτους θα δικαστούν στη Γερμανία – Έφτασαν στη χώρα ως «πρόσφυγες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γερμανία, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές,

Ο Γερμανός Γενικός Εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε δύο Ιρακινούς πολίτες, που υπήρξαν μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και συμμετείχαν στην εκτέλεση ενός υψηλόβαθμου Ιρακινού αξιωματούχου.

«Στις 9 Αυγούστου, 2018, ο Γενικός Εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος των Ιρακινών πολιτών Ραάντ Α., 42 ετών, και Αμπάς Ρ, 19 ετών» αναφέρεται σε δήλωση της Εισαγγελίας.

Αμφότεροι εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος το 2014 μετά την κατάληψη της Μοσούλης τον Ιούνιο εκείνου του έτους από τους τζιχαντιστές.

Ο Ραάντ Α. κατείχε υψηλές θέσεις στην οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη και ασχολήθηκε με τα οικονομικά της.

Ο Αμπάς Ρ. συμμετείχε σε περιπολίες του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη, μετέφερε οπλισμό για λογαριασμό της οργάνωσης και έβγαζε τα πτώματα δολοφονημένων γυναικών, σιιτισσών στο θρήσκευμα, εκτός της πόλης.

Και οι δύο συμμετείχαν στην εκτέλεση υψηλόβαθμου Ιρακινού αξιωματούχου τον Οκτώβριο του 2014.

Ο Ραάντ Α. έφτασε στη Γερμανία το 2015, ανάμεσα σε πρόσφυγες και αποπειράθηκε να στρατολογήσει δύο άνδρες για να τους χρησιμοποιήσει σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο Ράαντ Α. και ο Αμπάς Ρ. πιάστηκαν από τις γερμανικές Αρχές τον Μάιο του 2017 στα πλαίσια διαφορετικών επιχειρήσεων και υποθέσεων. Η κράτησή τους μετατράπηκε σε σύλληψη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σχετικά άρθρα