Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλος στις ΗΠΑ: Βουλευτής «έβαζε χέρι» στις δωρεές της προεκλογικής εκστρατείας

Σάλος στις ΗΠΑ: Βουλευτής «έβαζε χέρι» στις δωρεές της προεκλογικής εκστρατείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαφθορά, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Καλιφόρνια,

Αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για κατάχρηση κεφαλαίων, που προορίζονταν για την προεκλογική εκστρατεία του, βρίσκεται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Ντάνκαν Χάντερ.

Ο 41χρονος, ένας από τους πρώτους βουλευτές του κόμματος, που στήριξαν στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα τον Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε μέρος των δωρεών της εκστρατείας για ταξίδια αναψυχής και άλλες προσωπικές δαπάνες.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, Άνταμ Μπρέιβερμαν ο Χάντερ και η σύζυγός του, Μάργκαρετ «αντλούσαν χρήματα από τα ταμεία της προεκλογικής εκστρατείας ως εάν να επρόκειτο για τους προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς».

Το ζευγάρι φέρεται να καταχράστηκε σε διάστημα επτά ετών περί τα 250.000 δολάρια για να καλύψει έξοδα για ταξίδια αναψυχής στη Χαβάη και στην Ιταλία, γεύματα σε ακριβά εστιατόρια, λογαριασμούς για οδοντιατρικές φροντίδες, εισιτήρια θεάτρου και διάφορες άλλες προσωπικές δαπάνες.

Οι Χάντερ αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα, Πέμπτη, ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Σαν Ντιέγκο.

Η εξέλιξη έρχεται στον απόηχο της υπόθεσης Κρις Κόλινς, ο οποίος ήταν επίσης ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ. Αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράνομης χρήσης εμπιστευτικών πληροφοριών στο χρηματιστήριο.

Σχετικά άρθρα