Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κοέν «δείχνει» Τραμπ: Μου έδωσε εντολή να πληρώσω δύο γυναίκες για να μη μιλήσουν

Ο Κοέν «δείχνει» Τραμπ: Μου έδωσε εντολή να πληρώσω δύο γυναίκες για να μη μιλήσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, Πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς,

Στη χειρότερη ίσως έως τώρα ημέρα για την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του, Μάικλ Κόεν, ομολόγησε την ενοχή του για σειρά αξιόποινων πράξεων και ο πρώην επικεφαλής της εκστρατείας του, Πολ Μάναφορτ, κρίθηκε ένοχος για οχτώ αδικήματα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίζεται ότι καμία από τις δύο υποθέσεις δεν συνδέεται κατά κανένα τρόπο με δική τoυ αξιόποινη πράξη.

Ο Κόεν δήλωσε μάλιστα ότι την εντολή για να πληρώσει δύο γυναίκες να αποσιωπιήσουν τη σχέση τους με τον Αμερικανό πρόεδρο την έλαβε από τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ και το αδίκημα δεν ήταν δική του πρωτοβουλία.

«Σήμερα, (ο Κόεν) σηκώθηκε και κατέθεσε ενόρκως ότι ο Ντόναλντ Τραμπ του έδωσε εντολή να διαπράξει ένα έγκλημα, κάνοντας πληρωμές σε δύο γυναίκες με κύριο σκοπό να επηρεαστεί η έκβαση μιας εκλογικής διαδικασίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του Κόεν, Λάνι Ντέιβις.

«Αν αυτές οι πληρωμές είναι έγκλημα για τον Μάικλ Κόεν, τότε γιατί δεν είναι έγκλημα για τον Ντόναλντ Τραμπ;» αναρωτιέται ο δικηγόρος.

Ο Κόεν ομολόγησε την ενοχή του στις κατηγορίες περί παραβίασης των κανόνων για τη χρηματοδότηση προεκλογικών εκστρατειών και άλλων αξιόποινων πράξεων, παραδεχόμενος ότι κατέβαλε χρηματικά με στόχο να επηρεάσει την έκβαση των εκλογών του 2016.

Η πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς έχει υποστηρίξει ότι ο Κόεν της κατέβαλε 130.000 δολάρια για να εξαγοράσει τη σιωπή της.

Ο νέος προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, έσπευσε να υποστηρίξει ότι οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του Μάικλ Κόεν δεν συμπεριλαμβάνουν καμιά αξιόποινη πράξη που θα μπορούσε να αποδοθεί στον Αμερικανό πρόεδρο.

Τόνισε μάλιστα ότι αποκαλύπτουν ένα «μοτίβο ψεμάτων και ατιμίας» από μέρους του Κόεν για μια μακρά χρονική περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, ο Πολ Μάναφορτ κρίθηκε ένοχος για πέντε κατηγορίες φοροδιαφυγής, για μία (από τις συνολικά τέσσερις) κατηγορίες που σχετίζονταν με την απόκρυψη τραπεζικών λογαριασμών του στο εξωτερικών και για δύο (από τις εννέα) κατηγορίες τραπεζικής απάτης που αντιμετώπιζε.

«Αισθάνομαι πολύ άσχημα για τον Πολ Μάναφορτ» ήταν το σχόλιο Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση Ρεπουμπλικάνων.

Επανάλαβε ότι είναι «καλός άνθρωπος» και η καταδίκη του είναι κυνήγι μαγισσών.

Υποστήριξε ωστόσο ότι η υπόθεση δεν συνδέεται με τον ίδιο.

«Δεν έχει καμία σχέση με τα περί σχέσεων με τη Ρωσία» τόνισε.

Αμερικανικά μέσα κάνουν λόγο για σοβαρό πλήγμα για τον Τραμπ, καθώς δύο πρώην στενοί συνεργάτες τους θεωρούνται πλέον επισήμως εγκληματίες.

«Ένας πρόεδρος, που κέρδισε τις εκλογές χαρακτηρίζοντας την αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον, εγκληματία, εν μέσω παροτρύνσεων “κλείστε την μέσα (στη φυλακή)” στις προεκλογικές ομιλίες- σήμερα βλέπει τρεις στενούς συνεργάτες τους να διώκονται από τις ομοσπονδιακές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής εθνικής ασφαλείας, Μάικλ Φλιν» σχολιάζει χαρακτηριστικά το Bloomberg.

Σχετικά άρθρα