Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντρονς στη μάχη κατά της κοκαΐνης στην Κολομβία

Ντρονς στη μάχη κατά της κοκαΐνης στην Κολομβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κοκαΐνη, Κολομβία, Ναρκωτικά,

Δοκιμές για να διαπιστωθεί εάν ντρον τα οποία φέρουν αποφυλλωτικές ουσίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για την καταστροφή των φύλλων των φυτών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κοκαΐνης πραγματοποιεί η αστυνομία της Κολομβίας, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Αξιωματούχοι των αρμόδιων υπηρεσιών ανέφεραν πως μέσα στις τελευταίες εβδομάδες έχουν αρχίσει τη χρήση 10 ντρονς , το καθένα βάρους λίγο άνω των 22 κιλών όταν είναι φορτωμένο με χημικά, στην επαρχία Ναρίνο, στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Τα μικρά, τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη κατέστρεψαν μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών κόκας στον πρώτο γύρο δοκιμών, σύμφωνα με την αστυνομία και την εταιρεία που ανέλαβε να προμηθεύσει τα ντρονς.

Ο νέος πρόεδρος της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκουε, έχει δηλώσει πως θέλει κάποιο είδος εξόντωσης των καλλιεργειών κόκας από αέρος- οι οποίες, σημειωτέον, έχουν αυξηθεί κατά 160% από το 2012 ως το 2017, σύμφωνα με αναφορές του Λευκού Οίκου (που ασκεί πίεση στην Κολομβία για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς όλο και περισσότερες ποσότητες ναρκωτικών διοχετεύονται στις ΗΠΑ).

Όσον αφορά στα ντρονς, έχει δηλώσει πως επιτρέπουν υψηλή ακρίβεια σε χαμηλά ύψη, ελαχιστοποιώντας τη ζημιά σε «τρίτους». Ωστόσο, επικριτές προειδοποιούν ότι πρόκειται για μια πρόχειρη λύση τεχνολογικού τύπου σε ένα πρόβλημα το οποίο χρειάζεται πολιτική λύση.

Η Fumi Drones SAS, που παρέχει τα drones υποστηρίζει ότι τα αεροσκάφη έχουν επιδείξει υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας κατά τις δοκιμές.

Επίσης, το γεγονός ότι είναι μη επανδρωμένα σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να έρθουν σε επαφή πληρώματα με καλλιεργητές- ενώ το μικρό τους μέγεθος τους επιτρέπει να κινούνται σε χαμηλό ύψος, για να προσεγγίζουν τις καλλιέργειες και να εντοπίζουν τις παράνομες καλλιέργειες.

Σχετικά άρθρα