Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι πολιορκημένοι τζιχαντιστές στο όρος Αλ Σάφα αρνήθηκαν να παραδοθούν στον συριακό στρατό

Οι πολιορκημένοι τζιχαντιστές στο όρος Αλ Σάφα αρνήθηκαν να παραδοθούν στον συριακό στρατό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σουέιντα (Ας Σουγουαΐντα), Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που είναι οχυρωμένοι στην κορυφή του όρους Αλ Σάφα στη νότια Συρία, αν και περικυκλωμένοι από τον συριακό στρατό, αρνήθηκαν να παραδοθούν.

Τις τελευταίες 72 ώρες οι πολιορκημένοι τζιχαντιστές κατάφεραν να αποκρούσουν όλες τις επιθέσεις του συριακού στρατού δίχως να σπάσουν οι γραμμές τους.

Αν και τους σφυροκοπά το συριακό πυροβολικό και η συριακή πολεμική αεροπορία, οι τζιχαντιστές φαίνεται ότι είναι καλά ταμπουρωμένοι.

Κρατώντας το ύψωμα μπορούν και αμύνονται με επιτυχία μέχρι στιγμής σε όλες τις επιθέσεις του κυβερνητικού πεζικού.

Στην κεντρική φωτογραφία όλμοι του συριακού στρατού βομβαρδίζουν τις θέσεις των τζιχαντιστών στο Αλ Σάφα

Το όρος Αλ Σάφα βρίσκεται στη νότια επαρχία Σουγουαΐντα και αποτελεί ένα μικρό θύλακα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πρόκειται για ένα ανενεργό γιγάντιο ηφαίστειο με κρατήρα διαμέτρου 20 χλμ, όπως μπορείτε να δείτε και στην δορυφορική φωτογραφία που ακολουθεί:

Η μαύρη κουκίδα που βλέπετε στον πολεμικό χάρτη που ακολουθεί, είναι η περιοχή του όρους που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος και δέχεται την επίθεση.

Ελληνική περιοχή

Η πόλη Σουγουαΐντα, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, κατοικείται από Δρούζους και Ελληνορθόδοξους.

Πρόκειται δηλαδή για μια ελληνορωμαϊκή πόλη μέχρι και σήμερα.

Το όνομα «Σουάντα» (σε άλλη προφορά) της το έδωσαν οι εξελληνισμένοι Ναβαταίοι Άραβες.

Το ελληνικό της όνομα είναι Διονυσιάς.

Η πόλη δεν έπεσε ποτέ στα χέρια των τζιχαντιστών, μιας και ο πληθυσμός της δεν είναι μουσουλμανικός.

Οι Δρούζοι είναι μια νεοπλατωνική-γνωστική θρησκεία, απομεινάρι της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας των ελληνιστικών χρόνων, με ισλαμικά επικαλύμματα.

Εάν ένας Δρούζος ή Δρούζα παντρευτούν μουσουλμάνο παύουν να θεωρούνται Δρούζοι.

Οι Δρούζοι έχουν εσωτερικές διδασκαλίες που τους μεταφέρονται μέσω μυστηρίων. Ουδείς εκτός της σέχτας τους γνωρίζει τι διδάσκονται στα μυστήριά τους.

Οι ίδιοι οι Δρούζοι, για να προστατευτούν μέσα στους αιώνες, επιτρέπεται να προσεύχονται δημόσια ως μουσουλμάνοι ή χριστιανοί.

Είναι άγριοι πολεμιστές και ζουν μαζί με τους Ελληνορθόδοξους, απόδειξη ότι κάποτε ανήκαν σε κοινό ελληνορωμαϊκό πληθυσμό.

Στη Συρία οι Δρούζοι αριθμούν περίπου 800.000 ανθρώπους. Ακόμα 200.000 ζουν στον Λίβανο και 150.000 στο Ισραήλ. Παγκοσμίως οι Δρούζοι, μαζί με τη διασπορά τους, υπολογίζονται σε 2 εκ.

Στο Ισραήλ υπηρετούν κανονικά στον στρατό και στην Αστυνομία. Είναι κοσμικοί άνθρωποι και σε όποια χώρα κι εάν κατοικούν υποστηρίζουν τα κοσμικά καθεστώτα.

Σχετικά άρθρα