Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί οι ΗΠΑ κατηγορούν δύο Ιρανούς για κατασκοπεία

Γιατί οι ΗΠΑ κατηγορούν δύο Ιρανούς για κατασκοπεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FBI - Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, Αμερικανοεβραϊκή Κοινότητα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Κατασκοπεία, Πράκτορες,

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες για κατασκοπεία σε βάρος ενός Αμερικανοϊρανού, του Αχμαντρεζά Μοχαμαντί-Ντουστντάρ και του Ιρανού Ματζίντ Γορμπανί, που κατηγορούνται ότι παρακολουθούσαν ιδρύματα της εβραϊκής κοινότητας και αποπειράθηκαν παρείσφρηση στην οργάνωση ιρανών αντικαθεστωτικών Μουτζαχεντίν ι Χαλκ (ΜΕΚ).

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί από τις 9 Αυγούστου. Ο 38χρονος Ντουστντάρ ταξίδεψε, σύμφωνα με τη δικογραφία, στο Σικάγο τον Ιούλιο του 2017, όπου τον επιτηρούσαν Αμερικανοί πράκτορες της αντικατασκοπείας ενώ τράβαγε φωτογραφίες του Hillel Center και του Rohr Chabad House — δύο κέντρων της εβραϊκής κοινότητας κοντά στο πανεπιστήμιο του Σικάγου.

Στη συνέχεια φέρεται να μετέβη στην Καλιφόρνια, όπου και άρχισε να συνεργάζεται με τον 59χρονο Γορμπανί.

Σε συζητήσεις μεταξύ των δύο ανδρών που κατέγραψε το FBI, ο Γορμπανί αναφερόταν στις προσπάθειές του να «παρεισφρήσει» στην οργάνωση, ενώ ο Ντουστντάρ έλεγε ότι είχε διαταχθεί να συγκεντρώσει πληροφορίες για αυτή.

Σχετικά άρθρα