Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή στην Αυστρία για την ακροδεξιά υπουργό Εξωτερικών που γονάτισε μπροστά στον Πούτιν

Οργή στην Αυστρία για την ακροδεξιά υπουργό Εξωτερικών που γονάτισε μπροστά στον Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Αυστρία, Βλάντιμιρ Πούτιν, Γάμος, Κάριν Κνάισλ, Ρωσία,

Σάλο έχει προκαλέσει στην Αυστρία η «βαθιά υπόκλιση» της ακροδεξιάς υπουργού Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ ενώπιον του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, μετά τον γάμο της, το Σάββατο.

Σε ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο του ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού RT, το οποίο έγινε viral τη Δευτέρα, η επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, η χώρα της οποίας ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, κάνει αυτήν την κίνηση σεβασμού προς τον Ρώσο ηγέτη, αφού προηγουμένως χόρεψε μαζί του.

«Πώς γίνεται μια υπουργός Εξωτερικών να είναι τόσο μη επαγγελματίας και να παράγει εικόνες που την δείχνουν γονατιστή μπροστά στον Πούτιν;» διερωτήθηκε ο διαφημιστής Ρόμπερτ Μίτσικ.

«Μια εικόνα που δείχνει εμφανώς πώς ο Ρώσος απολυταρχικός ηγέτης βάζει τις μαριονέτες του να χορεύουν» σχολίασε ένας χρήστης του διαδικτύου.

Η είδηση ότι ο Πούτιν είχε προσκληθεί στον γάμο της Κνάισλ, στη νότια Ασυτρία, είχε ήδη προκαλέσεις πολλές αντιδράσεις στα μέσα ενημέρωσης και την αυστριακή αντιπολίτευση που ανησυχούσε ιδιαίτερα για το πλήγμα που θα μπορούσε να δεχτεί η εικόνα της ουδετερότητας της χώρας, σε μια περίοδο μάλιστα που ασκεί την προεδρία της ΕΕ.

Όμως το βίντεο με τη γονυκλισία της υπουργού δυνάμωσε τις επικριτικές φωνές, αναγκάζοντας τον αντικαγκελάριο Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, τον ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος FPO, να στηρίξει την υπουργό.

«Η διπλωματία του χορού και του γάμου, με αποτυπωμένη την ευγένεια, τη διαχυτικότητα και τους καλούς τρόπους: δεν θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε καλύτερα την Αυστρία» εκτίμησε στη σελίδα του στο Facebook υπενθυμίζοντας ότι η 53χρονη Κνάισλ έχει φοιτήσει στην περίφημη σχολή χορού Elmayer της Βιέννης και «ξέρει πώς να συμπεριφέρεται».

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, ο διευθυντής της σχολής Τόμας Σέφερ-Ελμάγιερ επιβεβαίωσε ότι «σε κάθε χορό, οι κυρίες υποκλίνονται μπροστά στον παρτενέρ τους, μια ένδειξη φιλοφροσύνης».

Παραδέχτηκε πάντως ότι ο ίδιος δεν μπορεί να φανταστεί την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ να κάνει το ίδιο μπροστά στον Πούτιν.

Σχετικά άρθρα