Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κάτοικοι της Χατζίν στην ανατολική Συρία καλούν τις SDF να τους απελευθερώσουν από το Ισλαμικό Κράτος

Κάτοικοι της Χατζίν στην ανατολική Συρία καλούν τις SDF να τους απελευθερώσουν από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Κάτοικοι της πόλης Χατζίν στην ανατολική Συρία, του τελευταίου προπύργιου – «πρωτεύουσας» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), έστειλαν επιστολή στη Γενική Διοίκηση των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), με την οποία καλούν τους δημοκρατικούς αντάρτες να τους σώσουν από τους τζιχαντιστές.

Η πόλη Χατζίν βρίσκεται στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία. Σε αυτή είναι οχυρωμένοι περίπου 4.000 τζιχαντιστές.

Κουρδικά και αμερικανικά στρατεύματα πλησιάζουν την πόλη για να την απελευθερώσουν από τους σουνίτες εξτρεμιστές.

Η επιστολή των κατοίκων αναφέρει:

«Ως κάτοικοι της πόλης Χατζίν, δεν χρειαζόμαστε κανένα για να μας εξουσιάσει. Μπορούμε να κυβερνηθούμε μόνοι μας. Ορισμένοι κάτοικοι της πόλης εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος.

»Οι συμμορίες του Ισλαμικού Κράτους που υπέστησαν ήττα στη Ράκα έχουν αυξήσει τις πιέσεις τους εις βάρος των ανθρώπων της Χατζίν.

»Η πόλη είναι γεμάτη με ξένους μισθοφόρους και αυτοί διαπράττουν ανήθικες επιθέσεις στους κατοίκους και στους ιερούς μας τόπους.

»Καλούμε τις SDF να ξεκινήσουν επειγόντως την επιχείριση απελευθέρωσης της Χατζίν από τις συμμορίες του Ισλαμικού Κράτους.

»Και εμείς είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε στην εκστρατεία απελευθέρωσης.

»Εκείνοι που ισχυρίζονται ότι οι κάτοικοι της Χατζίν είναι όλοι μέλη του Ισλαμικού Κράτους λένε ψέμματα.

»Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε τους μισθοφόρους».

Σχετικά άρθρα