Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Κίνα για ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Κίνα για ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία, Τζον Μπόλτον,

Δεν ήταν η Ρωσία, αλλά η Κίνα που αναμείχθηκε στις αμερικανικές εκλογές υποστηρίζει πλέον ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Όλοι αυτοί οι ηλίθιοι που επικεντρώνονται στη Ρωσία θα πρέπει να αρχίσουν να κοιτάνε προς μια άλλη κατεύθυνση, την Κίνα», έγραψε στο Twitter το Σάββατο ο Τραμπ.

Το συγκεκριμένο μήνυμα μάλλον πέρασε απαρατήρητο, έως τη στιγμή που ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον, ερωτηθείς για το θέμα την Κυριακή σε μια συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, κατηγόρησε επίσης το Πεκίνο, όπως και τη Μόσχα και την Τεχεράνη και την Πιονγκγιάνγκ ότι επιχειρούν να αναμειχθούν στην εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ.

«Μπορώ μετά βεβαιότητας να σας πω ότι πρόκειται για μια απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

»Η ανάμειξη της Κίνας, η ανάμειξη του Ιράν, η ανάμειξη της Βόρειας Κορέας, ώστε να πάρουμε μέτρα για να την αντιμετωπίσουμε» είπε ο Μπόλτον.

Όταν του ζητήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που αυτές οι χώρες, ιδίως η Κίνα, προσπαθούν να επηρεάσουν τις αμερικανικές εκλογές, ο Τζον Μπόλτον παρέμεινε ασαφής.

«Δεν μπορώ να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες σχετικά με όσα έχω δει ή όχι.

»Όμως, μπορώ να σας πω ότι για τις βουλευτικές εκλογές του 2018, οι τέσσερις αυτές χώρες μας ανησυχούν περισσότερο» τόνισε.

Σε άλλη ανάρτησή του, ο Τραμπ χαρακτήρισε την έρευνα για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές «μακαρθισμό του χειρίστου είδους» διαβεβαιώνοντας ότι έδωσε εντολή σε δικηγόρο του Λευκού Οίκου να συνεργαστεί πλήρως με τους ανακριτές επειδή «δεν έχει τίποτα να κρύψει».

Σχετικά άρθρα