Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο «ανόητος» σύμβουλος του Ερντογάν -Γιγίτ Μπουλούτ- πρότεινε τη δημιουργία τουρκορωσικής αυτοκρατορίας

Ο «ανόητος» σύμβουλος του Ερντογάν -Γιγίτ Μπουλούτ- πρότεινε τη δημιουργία τουρκορωσικής αυτοκρατορίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιγίτ Μπουλούτ, Ρωσία, Τουρκία,

Ο γνωστός στο ελληνικό κοινό από τις εξωφρενικές δηλώσεις του, σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, πρότεινε τη δημιουργία μιας «Τουρκορωσικής Αυτοκρατορίας».

Μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TRT Haber, κάλεσε την Τουρκία να τα σπάσει με τις ΗΠΑ, να φύγει από την αμερικανική σφαίρα επιρροής και να προχωρήσει στην εγκαθίδρυση μιας «τουρκορωσικής» αυτοκρατορίας, όπως είπε.

«Είναι ανάγκη να απαναεκτιμήσουμε τη σχέση μας με τη Δύση τα τελευταία 200 χρόνια. Συνήθισαν να μας δολαροποιούν. Οι ρωσο-τουρκικές σχέσεις ξαναγράφονται και αυτές οι σχέσεις θα μπορούσαν να επεκταθούν τόσο μακριά όσο μέχρι την Ιαπωνία», είπε ο Γιγίτ Μπουλούτ, τον οποίο ο Νίκος Κοτζιάς έχει χαρακτηρίσει σε δημόσια δήλωσή του ως «έναν ανόητο».

«Δεν εγκαταλείψαμε ποτέ τη θέση μιας τουρκο-ρωσικής αυτοκρατορίας», είπε ο Μπουλούτ που διακρίνεται από τον ιστορικό αχταρμά που έχει στο απλοϊκό μυαλό του.

«Εάν το 1854 είχαμε πάει χέρι χέρι με τους Ρώσους, σήμερα οι λαοί στις ακτές της Νορμανδίας θα κυκλοφορούσαν με ρωσο-τουρκικά λεξικά», είπε, αναφερόμενος στον Κριμαϊκό Πόλεμο όπου η Ρωσία πολέμησε ενάντια σε μια συμμαχία Βρετανίας, Γαλλίας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Βεβαίως αυτό που είπε είναι μια μεγάλη ανοησία. Τι σημαίνει ρωσο-τουρκικό λεξικό; Ούτε ο ίδιος μπορεί να το εξηγήσει. Του ήρθε απλά μια μπούρδα και την είπε απευθυνόμενος στο απλοϊκό τουρκικό κοινό, το οποίο δεν διακρίνεται για τη αντίληψή του.

Επίσης ο Γιγίτ Μπουλούτ πρότεινε στους Τούρκους να μη χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης της Google στο διαδίκτυο αλλά τη ρωσική Yandex.

Σχετικά άρθρα