Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τρεις «συνέταιροι» Πούτιν-Ερντογάν-Ροχανί «ψήνουν» νέα Σύνοδο κορυφής

Οι τρεις «συνέταιροι» Πούτιν-Ερντογάν-Ροχανί «ψήνουν» νέα Σύνοδο κορυφής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ιντλίμπ, Ιράν, Ισλαμιστές, Ντμίτρι Πεσκόφ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χασάν Ροχανί,

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται να συμμετάσχει στις αρχές Σεπτεμβρίου σε Σύνοδο Κορυφής με τους ηγέτες της Τουρκίας και του Ιράν, δήλωσε σήμερα Πέμπτη στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι τρεις ηγέτες συναντήθηκαν τον Απρίλιο σε Σύνοδο Κορυφής στην Άγκυρα όπου συζήτησαν τις εξελίξεις στη Συρία.

Οι πρόεδροι της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν είχαν δεσμευτεί τότε να συνεργαστούν με στόχο να τεθεί σε ισχύ μια «σταθερή εκεχειρία» στη Συρία.

Τον Αύγουστο, οι τελευταίες τζιχαντοκρατούμενες περιοχές έχουν πληγεί από τις φονικότερες αεροπορικές επιδρομές των τελευταίων μηνών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Ιντλίμπ, η οποία γειτονεύει με την Τουρκία και είναι μία από τις τελευταίες επαρχίες της Συρίας εντελώς εκτός του ελέγχου του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος διεμήνυσε πρόσφατα ότι η ανάκτησή της είναι ένας από τους επιχειρησιακούς στόχους της.

Ο ΟΗΕ έχει απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα να πιέσει προκειμένου να υπάρξουν «συμφωνίες» και να αποτραπεί ένα «λουτρό αίματος» στην Ιντλίμπ.

Σχετικά άρθρα