Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εμπόλεμη Ζώνη η Λωρίδα της Γάζας – δεκάδες νεκροί

Εμπόλεμη Ζώνη η Λωρίδα της Γάζας – δεκάδες νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Χαμάς, Χαφέζ Χαμάντ,

Συνεχίζονται για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας με την περιοχή να θυμίζει ολοένα και περισσότερο εμπόλεμη ζώνη και τα θύματα να αυξάνονται.

Η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία με την επιχείρηση της αεροπορίας να ανεβάζει ταχύτητα και τις ρουκέτες της Χαμάς να εγείρουν συναγερμό ακόμη και μέχρι το Τελ Αβίβ.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους 17 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και 7 μικρά παιδιά. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 25 νεκρούς.

Ένα κορυφαίο στέλεχος της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, ο Χαφέζ Χαμάντ, σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, όπως επιβεβαίωσαν νοσοκομειακές πηγές στη Λωρίδα της Γάζας αναφέροντας επίσης ότι νεκρά είναι και άλλα πέντε μέλη της οικογένειας του.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι δεν διαθέτει λεπτομέρειες σχετικά με το αποτέλεσμα των αεροπορικών επιδρομών.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Εσωτερικών αλλά και τις αναφορές των ελεγχόμενων από τη Χαμάς τοπικών μέσων ενημέρωσης ο Χαφέζ Χαμάντ τα δύο αδέλφια του και οι γονείς του σκοτώθηκαν όταν το σπίτι τους βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια της ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Νεκρή επίσης είναι και μια αγνώστων στοιχείων γυναίκα το σπίτι της οποίας επίσης χτυπήθηκε από τα πυρά των ισραηλινών αεροσκαφών.

Μεταξύ των θυμάτων είναι τέσσερις ένοπλοι της Χαμάς.

Σχετικά άρθρα