Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θα κατεδαφιστεί για λόγους ασφαλείας και η υπόλοιπη γέφυρα στη Γένοβα

Θα κατεδαφιστεί για λόγους ασφαλείας και η υπόλοιπη γέφυρα στη Γένοβα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γένοβα, Ιταλία,

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι η γέφυρα της Γένοβας –οδογέφυρα Μοράντι– που κατέρρευσε μερικώς το μεσημέρι της Τρίτης, προκαλώντας δεκάδες θύματα, θα κατεδαφιστεί.

Ο Ιταλός υφυπουργός υποδομών, Εντοάρνο Ρίτσι, επανέλαβε με έμφαση ότι πρέπει να βρεθούν άμεσα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους η απομάκρυνση τετρακοσίων ανθρώπων από τα σπίτια τους, τα οποία βρίσκονται δίπλα και κάτω από την γέφυρα.

Η απόφαση ελήφθη διότι δεν μπορεί να αποκλεισθούν νέες καταρρεύσεις τμημάτων της οδογέφυρας, οι οποίες, αν δεν ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, μπορεί να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τον τελικό απολογισμό των θυμάτων, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Δεν ήταν επικίνδυνη»

Σε ό,τι αφορά την απόδοση ευθυνών, η εταιρία Atlantia, η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση των αυτοκινητοδρόμων, απαντά στην ιταλική κυβέρνηση ότι «δεν προκύπτει η γέφυρα αυτή να ήταν επικίνδυνη, και ούτε ότι θα έπρεπε να έχει απαγορευθεί η διέλευση των αυτοκινήτων».

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Τζοβάνι Καστελούτσι, τονίζει ότι «η Atlantis συνεχίζει να κάνει τις πρέπουσες επενδύσεις», με αναφορά στην ασφάλεια του οδικού δικτύου.

Η μετοχή της Αtlantia, όμως, χθες έχασε στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, μέχρι και το 10% της συνολικής της αξίας.

Γάλλοι μεταξύ των νεκρών

Τέσσερις Γάλλοι περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών από την κατάρρευση thw γέφυρας σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Παραμένουμε σε επαφή με τις ιταλικές Aρχές προκειμένου να προσδιορίσουμε τυχόν παρουσία και άλλων Γάλλων μεταξύ των θυμάτων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο τελευταίος απολογισμός της καταστροφής ανέρχεται σε 39 νεκρούς, 15 τραυματίες και πολλούς αγνοούμενους, σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές.

Σχετικά άρθρα