Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσοι κομάντος αναπτύχθηκαν στο αεροδρόμιο Άμπου Ντουχούρ – Ετοιμάζεται η επίθεση στους φιλότουρκους στην Ιντλίμπ

Ρώσοι κομάντος αναπτύχθηκαν στο αεροδρόμιο Άμπου Ντουχούρ – Ετοιμάζεται η επίθεση στους φιλότουρκους στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σαμ, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Στρατιωτική πηγή που επικαλείται το Al Masdar News, που στηρίζει την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, είπε ότι Ρώσοι κομάντος και πολλοί τεχνικοί αεροσκαφών έφτασαν στα νότια της επαρχίας Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Ρώσοι κομάντος και οι τεχνικοί έφτασαν στο αεροδρόμιο Άμπου Ντουχούρ στα νότια της επαρχίας Ιντλίμπ, επειδή η συγκεκριμένη βάση θα χρησιμοποιηθεί ως στρατηγείο στην επικείμενη επίθεση του συριακού στρατού για την απελευθέρωση της Ιντλίμπ από τους τζιχαντιστές της συριακής Αλ Κάιντα (Ταχρίρ Αλ Σαμ) και άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων.

Οι Ρώσοι δεν θα εμπλακούν στην επίθεση και θα παραμείνουν σε ρόλο παρατηρητών και συμβούλων, μεταδίδει το Al Masdar News.

Ούτε ιρανικά στρατεύματα, ούτε δυνάμεις της λιβανέζικης Χεζμπολάχ έχουν αναπτυχθεί ακόμα σε αυτό το μέτωπο.

Εξάλλου δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ιρανικές και φιλοϊρανικές δυνάμεις θα συμμετάσχουν στην επίθεση στην Ιντλίμπ.

Η επαρχία της Ιντλίμπ καταλήφθηκε από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και τους συμμάχους τους τον Μάρτιο του 2015.

Η επαρχία είναι μοιρασμένη ανάμεσα στην Αλ Κάιντα (Ταχρίρ Αλ Σαμ) και στη φιλότουρκη Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες μικρότερες οργανώσεις που πρόσκεινται στη μία ή στην άλλη οργάνωση.

Περιμετρικά της Ιντλίμπ ο τουρκικός στρατός έχει δημιουργήσει δώδεκα φυλάκια-παρατηρητήρια, στην πραγματικότητα πρόκειται για οχυρά, για να επιβλέπει -υποτίθεται- την τήρηση εκεχειρίας μεταξύ των τζιχαντιστών και των κυβερνητικών.

Στην πραγματικότητα οι Τούρκοι έχουν σχέδιο να δημιουργήσουν ένα ισλαμιστικό προτεκτοράτο ψευδοκράτος στη βορειοδυτική Συρία, στα εδάφη της Ιντλίμπ και στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Ωστόσο, η συριακή κυβέρνηση φαίνεται μέχρι στιγμής αποφασισμένη να απελευθερώσει την Ιντλίμπ από τους τζιχαντιστές και τους Τούρκους προστάτες τους.

Στον χάρτη με έντονο πράσινο η επαρχία της Ιντλίμπ, με πράσινο ανοιχτό τα εδάφη υπό τουρκική διοίκηση στα βόρεια του Χαλεπιού. Με κόκκινο η συριακή κυβέρνηση και με κίτρινο οι Κούρδοι. Τα εδάφη σε πράσινο -και στις δύο αποχρώσεις- είναι η περιοχή που η Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα φιλότουρκο ισλαμιστικό ψευδοκράτος

Σχετικά άρθρα