Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Καραγκιούλ (φερέφωνο του Ερντογάν) έγραψε: «Οι ΗΠΑ είναι παγκόσμια απειλή» και μίλησε για «εμφύλιο» και «εισβολή»

Ο Καραγκιούλ (φερέφωνο του Ερντογάν) έγραψε: «Οι ΗΠΑ είναι παγκόσμια απειλή» και μίλησε για «εμφύλιο» και «εισβολή»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιμπραήμ Καραγκιούλ, Ντόναλντ Τραμπ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Με νέο του άρθρο στην ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak, ο αρχισυντάκτης της Ιμπραήμ Καραγκιούλ, γνωστός και ως το «φερέφωνο» του Ερντογάν, δίνει γραμμή στους ισλαμιστές οπαδούς του «μεγάλου» σουλτάνου, χαλίφη, ηγέτη, μεσσία κλπ.

«Μας απειλούν ανοιχτά. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απειλεί, οι βοηθοί του απειλούν, οι οικονομικοί του κύκλοι απειλούν, οι στρατιωτικοί του απειλούν, οι διπλωμάτες του απειλούν. Η αμερικανική κυβέρνηση εξαπέλυσε το τέταρτο σκέλος του πολέμου που ξεκίνησε με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν με την Τουρκία», λέει.

Προσέξτε εδώ τη μεγάλη σημασία. Τοποθετεί την Τουρκία στο ίδιο στρατόπεδο με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν. Για τη Ρωσία και το Ιράν γνωρίζουμε ότι τα έχουν συμφωνήσει με την Τουρκία, για την Κίνα διατηρούμε επιφυλάξεις, μιας και οι Κινέζοι ακούνε «Τούρκους» και αποστρέφονται.

«Όλοι, κάθε ομάδα, αυτά τα μυστικά αρχηγεία που επιτέθηκαν σε αυτή τη χώρα στις 15 Ιουλίου 2016 (σ.σ. απόπειρα πραξικοπήματος), που συνέθλιψαν τους ανθρώπους μας κάτω από τανκς, που έριξαν σφαίρες και έφεραν αυτή τη χώρα στο χείλος του εμφυλίου πολέμου και της εισβολής ανέλαβαν ξανά σήμερα δράση», συνεχίζει ο Καραγκιούλ.

Δηλαδή, στην ανάλυση του ερντογανικού «κύκλου» υπάρχει ο φόβος για εμφύλιο στην Τουρκία και εισβολή, η δική μας ανάγνωση.

«Επιτίθενται στην Τουρκία όλοι μαζί. Αυτός είναι ένας οικονομικός πόλεμος. Είναι μια επιχείριση για να καταρρεύσει τη Τουρκία, να γονατίσει και να παραδοθεί μέσω της οικονομίας. Αυτό το θέμα δεν περιορίζεται στον πάστορα Άντριου Μπράνσον. Δεν περιορίζεται στην απελευθέρωση μελών της FETO (σ.σ. της υποτιθέμενης τρομοκρατικής οργάνωσης του Γκιουλέν), που είναι μέλη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών μέσα στη χώρα μας.

»Το ζήτημα δεν περιορίζεται στον Μπράνσον, είναι ένας μεγάλος αγώνας αυτό που συμβαίνει…».

Και συνεχίζει να αναλύει τη θεωρία συνωμοσίας:

«Αυτή είναι επίσης μια πολιτική επίθεση. Είναι επίσης ολόκληρη η αμερικανική κυβέρνηση και οι στενοί της σύμμαχοι που ανέλαβαν δράση για να σταματήσουν την Τουρκία». Για να ολοκληρώσουν, όπως βεβαιώνει, την ατζέντα που έμεινε στη μέση στις 15 Ιουλίου.

«Αυτή είναι μια απόπειρα ανοιχτού χτυπήματος της Τουρκίας, που δεν μπορούν να την κάνουν να γονατίσει, να σιωπήσει, να απομονωθεί στην περιοχή και να εμποδιστεί από το μεγάλωμα και το δυνάμωμά της».

Είναι δηλαδή μια επιχείριση της Δύσης να αναχαιτίσει τα νεοθωμανικά σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εννοεί.

Και συνεχίζει με μεσότιτλο «Οι ΗΠΑ έγιναν μια παγκόσμια απειλή».

«Είναι μια προσπάθεια να εκδικηθούν την Τουρκία, η οποία, μετά τους Σελτζούκους, τους Οθωμανούς και τη δημοκρατική περίοδο, συνέχισε τη συνέχεια των κρατών σε μια νέα εποχή, η οποία φτιάχνει ιστορία παντού και την αλλάζει», ισχυρίζεται, για να δείτε πόσο μεγάλη ιδέα έχουν για τους εαυτούς τους και πόσο επικίνδυνοι είναι οι ερντογανιστές.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι οι ΗΠΑ απομονώνονται και όσο περισσότερο απομονώνονται γίνονται πιο επιθετικές, έχοντας γίνει μια απειλή όχι μόνο για την Τουρκία αλλά για ολόκληρο τον κόσμο, «οδηγώντας τον πλανήτη στην τρέλα».

«Οικονομικό πόλεμο στη Ρωσία, οικονομικό πόλεμο στο Ιράν, οικονομικό πόλεμο στην Κίνα, οικονομικό πόλεμο στην Τουρκία. Σύντομα θα κηρύξουν οικονομικό πόλεμο στη Γερμανία…», λέει ο Καραγκιούλ, έτσι για να βγάλει από μέσα του την κρυφή ελπίδα του αφέντη του, δηλαδή να έχει τη Γερμανία στο πλευρό του.

Σχετικά άρθρα