Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύροι ισλαμιστές μισθοφόροι «βάφτισαν» πλατεία και λεωφόρο στην Εφρίν προς τιμήν Ερντογάν

Σύροι ισλαμιστές μισθοφόροι «βάφτισαν» πλατεία και λεωφόρο στην Εφρίν προς τιμήν Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Σύροι ισλαμιστές μισθοφόροι, που υποστηρίζονται από την Τουρκία και ελέγχουν την Εφρίν, στη βόρεια Συρία, μετονόμασαν μια πλατεία και μια λεωφόρο σε «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» προς τιμήν του Τούρκου προέδρου, όπως μεταδίδoυν το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Υπενθυμίζεται ότι οι τουρκικές δυνάμεις σε συνεργασίες με Σύρους ισλαμιστές μισθοφόρους έχουν καταλάβει την Εφρίν- άλλοτε προπύργιο Κούρδων μαχητών- από τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που ήρθαν στο φως, το τοπικό «κοινοβούλιο» της Εφρίν αποφάσισε να μετονομαστούν τρεις λεωφόροι στο κέντρο της πόλης, διευκρινίζοντας ότι η Λεωφόρος Κυβερνείου μετονομάστηκε σε Λεωφόρο Ερντογάν.

Μια δεύτερη λεωφόρος μετονομάστηκε σε Λεωφόρο Κλάδου Ελαίας, από την ονομασία της επιχείρησης που εξαπέλυσαν ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί του, ενώ η λεωφόρος Νεβρόζ (η κουρδική γιορτή για την έλευση της άνοιξης) μετονομάστηκε σε λεωφόρο Σαλαχουντίν Αγιούμπι. Πρόκειται για μουσουλμάνο πολεμιστή του Μεσαίωνα, γνωστού στη Δύση ως Σαλαντίν.

Σχετικά άρθρα