Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν τα βρήκαν οι Τούρκοι που συναντήθηκαν με τους Αμερικανούς του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Δεν τα βρήκαν οι Τούρκοι που συναντήθηκαν με τους Αμερικανούς του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τουρκία,

Χωρίς λευκό καπνό ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η συνάντηση τουρκικής αντιπροσωπείας με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, μετά την πρόσφατη επιβολή εκατέρωθεν οικονομικών κυρώσεων για την υπόθεση του πάστορα, Άντριου Μπράνσον.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, παρότι οι διαβουλεύσεις των δύο πλευρών κράτησαν για πολλές ώρες, δεν υπήρξαν ενδείξεις αποκλιμάκωσης της έντασης.

Την Τετάρτη, η τουρκική λίρα διολίσθησε σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου, αγγίζοντας τις 5,2 λίρες/δολάριο.

«Βουτιά» σημείωσαν και οι τιμές των ομολόγων, με τις αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου να εκτινάσσεται άνω του 20%.

Την ίδια ώρα, οι ανησυχίες για τη χειραγώγηση της νομισματικής πολιτικής και την παρεμβατικότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διατηρούνται στο ακέραιο, γεγονός το οποίο στερεί κάθε δυνατότητα αλλαγής του σκηνικού εκ μέρους της κεντρικής τράπεζας.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την κλιμακούμενη διπλωματική κρίση μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα για την τουρκική οικονομία, η οποία παραπαίει.

Άλλωστε, χθες, δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg αναφερόταν εκτενώς στην πιθανότητα νέας προσφυγής της γειτονικής χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χωρίς να αποκλείεται παράλληλα η επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών στις αναλήψεις από τις τράπεζες.

Σχετικά άρθρα