Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνέλαβαν έξι «τρομοκράτες» στη Βενεζουέλα με την κατηγορία ότι στοχοθέτησαν τον Μαδούρο

Συνέλαβαν έξι «τρομοκράτες» στη Βενεζουέλα με την κατηγορία ότι στοχοθέτησαν τον Μαδούρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απόπειρα Ανθρωποκτονίας, Βενεζουέλα, Νίκολας Μαδούρο,

Στη σύλληψη έξι «τρομοκρατών» προχώρησαν οι αρχές στη Βενεζουέλα, με την κατηγορία ότι επεδίωξαν να στοχοθετήσουν τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος κατήγγειλε το Σάββατο, απόπειρα δολοφονίας του.

«Μέχρι στιγμής έχουμε συλλάβει έξι τρομοκράτες και πληρωμένους δολοφόνους, οχήματα κατασχέθηκαν, έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, όπου ανακαλύφθηκαν αδιάσειστα στοιχεία» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Νέστορ Ρεβερόλ.

«Οι εκτελεστές και αυτοί που σχεδίασαν (την επίθεση) εντός και εκτός της χώρας έχουν πλήρως ταυτοποιηθεί, δεν αποκλείονται άλλες συλλήψεις εντός των επόμενων ωρών» πρόσθεσε ο Ρεβερόλ.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση δύο μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (ντρον), το καθένα από τα οποία έφερε ένα κιλό C4, ισχυρό στρατιωτικό εκρηκτικό, ικανό να «προκαλέσει ζημιά σε μια ακτίνα περίπου 50 μέτρων», σύμφωνα πάντα με τις αρχές της Βενεζουέλας.

Ο έλεγχος του δεύτερου μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος χάθηκε και αυτό εξερράγη σε κτίριο που βρίσκεται όχι μακριά από το σημείο όπου πραγματοποιείτο η στρατιωτική παρέλαση, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Σημειώνεται ότι σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες υπήρχε ένταλμα σύλληψης για τρομοκρατική επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης στη Βαλένσια, δυτικά του Καράκας, την οποία έκαναν περίπου “είκοσι μισθοφόροι” στις 6 Αυγούστου 2017, πρόσθεσε ο υπουργός. Δύο δράστες σκοτώθηκαν τότε και οκτώ συνελήφθησαν, ανάμεσά τους ένας πρώην στρατιωτικός.

Σχετικά άρθρα