Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πομπέο συναντά Τσαβούσογλου στη Σιγκαπούρη στη «σκιά» των αμερικανικών κυρώσεων

Ο Πομπέο συναντά Τσαβούσογλου στη Σιγκαπούρη στη «σκιά» των αμερικανικών κυρώσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάικ Πόμπεο, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Σιγκαπούρη, Τουρκία,

Κυρώσεις, αλληλοκατηγορίες και ανταλλαγή προειδοποιήσεων χαρακτηρίζουν αυτές τις ημέρες τις σχέσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Υπό τις συνθήκες αυτές η σημερινή συνάντηση (3/8) του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο στη Σιγκαπούρη θεωρείται εξαιρετικά σημαντική.

Θα μπορέσει να αποδώσει καρπούς προς την αποκλιμάκωση της κρίσης ή θα επιβεβαιώσει το βαρομετρικό χαμηλό στις σχέσεις των δύο χωρών;

Αφορμή είναι η κράτηση του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, τον οποίο η Τουρκία κατηγορεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις και κατασκοπεία.

Οι ΗΠΑ απαιτούν την άμεση απελεύθερωσή του και ως μία πρώτη αντίδραση επέβαλαν κυρώσεις εις βάρος των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της τουρκικής κυβέρνησης.

Η Ουάσινγκτον προτιμά «μια διπλωματική προσέγγιση», διαβεβαίωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοινώνοντας τη συνάντηση των δύο υπουργών σήμερα στις 07.30 ώρα Ελλάδας.

Η συνάντηση θα γίνει χωρίς τηλεοπτικές κάμερες, στο περιθώριο περιφερειακής συνόδου, που λαμβάνει χώρα στη Σιγκαπούρη.

Πομπέο και Τσαβούσογλου είχαν μια τηλεφωνική συνδιάλεξη την Τετάρτη, όταν οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή κυρώσεων. Η συνομιλία όμως δεν έσπασε τον πάγο.

Μένει να φανεί εάν θα το κάνει η συνάντηση.

Σχετικά άρθρα