Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί άνοιξαν «πόλεμο» οι New York Times με τον Τραμπ

Γιατί άνοιξαν «πόλεμο» οι New York Times με τον Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Εφημερίδα New York Times, Εφημερίδες, Ντόναλντ Τραμπ,

Έκκληση στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να σταματήσει να χαρακτηρίζει δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης «εχθρούς των πολιτών» απευθύνουν οι New York Times, διαμηνύοντας ότι η ρητορική αυτή εγείρει τον κίνδυνο φαινομένων βίας.

Σε ανακοίνωσή του ο εκδότης της εφημερίδας, Άρθουρ Γκρεγκ Σάλτσμπεργκερ, επιβεβαιώνει ότι είχε πριν από δέκα ημέρες συνάντηση με τον Τραμπ στο Λευκό Οίκο, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου.

Όπως αναφέρει αποδέχθηκε την πρόσκληση προκειμένου να εκφράσει στον πρόεδρο την ανησυχία του για την ρητορική του κατά του Τύπου, που όπως είπε «προκαλεί έντονο προβληματισμό».

Όπως έγραψε ο εκδότης των ΝΥΤ, είπε στον Τραμπ ότι οι κατηγορίες του για «ψευδείς ειδήσεις» (fake news) είναι αναληθείς και επιζήμιες, ενώ του εξήγησε πως ακόμη πιο επικίνδυνος είναι ο χαρακτηρισμός «εχθρός του λαού».

Για τη συνάντηση είχε γράψει και ο ίδιος ο Τραμπ στο λογαριασμό του στο Twitter δίνοντας μία διαφορετική εκδοχή.

Σε ανάρτησή του έκανε λόγο για «πολύ καλή συνάντηση», προσθέτοντας: «Περάσαμε πολύ χρόνο συζητώντας για τις τεράστιες ποσότητες Fake News, που δημοσιεύονται από τα μέσα και πώς τα Fake News έχουν μεταμορφωθεί σε μία φράση, “Εχθρός του Λαού”. Θλιβερό!».

Σχετικά άρθρα