Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βίκτορ Όρμπαν δεν θέλει μια Ευρωπαϊκή Ένωση υπό γαλλική ηγεσία

Ο Βίκτορ Όρμπαν δεν θέλει μια Ευρωπαϊκή Ένωση υπό γαλλική ηγεσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Αποφασιστικής σημασίας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν τις προσεχείς ευρωεκλογές, προσθέτοντας ότι «δεν θέλει μια Ευρωπαϊκή Ένωση της οποίας θα ηγείται η Γαλλία».

«Ποτέ δεν είχαμε βρεθεί αντιμέτωποι με εκλογές τόσο αποφασιστικής σημασίας» δήλωσε ο Όρμπαν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Bild.

«Οι Γερμανοί πρέπει να επαγρυπνούν πάνω από όλους τους άλλους.

»Υπάρχει μια γαλλική σκέψη η οποία, θεμελιωδώς, είναι η εξής: γαλλική ηγεσία στην Ευρώπη, με γερμανικό χρήμα», υποστήριξε ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Αυτό είναι κάτι που απορρίπτω. Δεν θέλουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση υπό γαλλική ηγεσία (…) Οι Ευρωπαίοι πρέπει να ακουστούν» και «πρέπει να περιμένουμε τις ευρωεκλογές πριν λάβουμε σημαντικές αποφάσεις», για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. ή για τη μετανάστευση, πρόσθεσε ο εθνικιστής λαϊκιστής πρωθυπουργός.

Στις αρχές Ιουλίου, ο Μακρόν έκρινε ότι τα «αληθινά σύνορα της Ευρώπης» είναι αυτά που χωρίζουν τους «προοδευτικούς» και τους «εθνικιστές», προβλέποντας ότι η σύγκρουση ανάμεσά τους θα βρίσκεται «στην καρδιά» των ευρωεκλογών του 2019.

Σχετικά άρθρα