Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρίζει η κυβερνητική συμμαχία στην Ισπανία – Δεν πέρασε ο προϋπολογισμός

Τρίζει η κυβερνητική συμμαχία στην Ισπανία – Δεν πέρασε ο προϋπολογισμός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισπανία, Κρατικός Προϋπολογισμός, Πέδρο Σάντσεθ,

«Κόκκινο» στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Σάντσεθ άναψε το Κοινοβούλιο της Ισπανίας, σηματοδοτώντας την πρώτη σοβαρή κρίση για τη μόλις δύο μηνών κυβέρνηση μειοψηφίας των Σοσιαλιστών.

Τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, δηλαδή το Podemos, το Δημοκρατικό Ευρωπαϊκό Καταλανικό Κόμμα και η Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλονίας, απείχαν της διαδικασίας, με αποτέλεσμα το προσχέδιο του προϋπολογισμού να απορριφθεί με 172 «όχι» και μόλις 88 «ναι».

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν συμβολικό και δεν είχε δεσμευτικό χαρακτήρα, γεγονός το οποίο δίνει ανάσα ζωής στην εύθραυστη κυβέρνηση του Σάντσεθ.

Ωστόσο, η αδυναμία υπερψήφισης ενός τόσο σημαντικού ζητήματος υποδηλώνει τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει το Σοσιαλιστικό Κόμμα, κατά τους επόμενους μήνες.

Το τελευταίο ελέγχει μόλις 84 βουλευτικές έδρες, σε σύνολο 350, και ανήλθε στην εξουσία την 1η Ιουνίου, έπειτα από την πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Μαριάνο Ραχόι και της συντηρητικής κυβέρνησης του Λαϊκού Κόμματος.

Ο Βίκτορ Σάντσεθ κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας, χάρη στη στήριξη των Podemοs, των δύο Καταλανικών κομμάτων και ορισμένων ανεξάρτητων Βάσκων βουλευτών.

Σχετικά άρθρα