Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραήλ: Ανέγερση νέων κατοικιών στο σημείο που Παλαιστίνιος δολοφόνησε Ισραηλινό

Ισραήλ: Ανέγερση νέων κατοικιών στο σημείο που Παλαιστίνιος δολοφόνησε Ισραηλινό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άβιγκντορ Λίμπερμαν, Ισραήλ, Παλαιστίνιοι, Χαμάς,

Την ανέγερση 400 νέων κατοικιών στην Δυτική Όχθη ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν σε απάντηση της φονικής επίθεσης, χθες Πέμπτη, ενός 17χρονου Παλαιστινίου εναντίον Ισραηλινού.

Η ανέγερση των κατοικιών θα πραγματοποιηθεί στον οικισμό όπου σημειώθηκε η επίθεση.

«Η καλύτερη απάντηση στην τρομοκρατία είναι η ενίσχυση των οικισμών», σημείωσε ο Λίμπερμαν σε μήνυμά του στο Twitter, με το οποίο ανακοίνωσε την ανέγερση των 400 κατοικιών στον ισραηλινό οικισμό Αδάμ, κοντά στη Ραμάλα, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Την Πέμπτη το βράδυ, 17χρονος Παλαιστίνιος διείσδυσε σε αυτόν τον ισραηλινό οικισμό και επιτέθηκε σε Ισραηλινούς με μαχαίρι.

Ένας από αυτούς, ο 31χρονος Γιοτάμ Οβάντια, υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη διάρκεια της νύχτας Πέμπτης. Από την επίθεση του 17χρονου Παλαιστίνιου τραυματίστηκαν άλλοι δύο Ισραηλινοί.

Ο ένας από τους τρεις Ισραηλινούς που δέχθηκαν την επίθεση άνοιξε πυρ κατά του Παλαιστίνιου, που ονομαζόταν Μοχάμεντ Νταρ Γιούσεφ, και τον σκότωσε.

Σήμερα το πρωί Παρασκευής συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και τις ισραηλινές δυνάμεις στο χωριό Κόμπαρ, στο δυτικό τμήμα της Ραμάλας, από όπου προερχόταν ο Παλαιστίνιος.

Η Χαμάς, η οποία βρίσκεται στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή της την επίθεση του Παλαιστίνιου «θαρραλέα επιχείρηση που οφείλεται στα καθημερινά εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής».

Σχετικά άρθρα