Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργισμένη η συριακή κυβέρνηση από τη μεταφορά των «Λευκών Κρανών» στην Ιορδανία μέσω Ισραήλ

Οργισμένη η συριακή κυβέρνηση από τη μεταφορά των «Λευκών Κρανών» στην Ιορδανία μέσω Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιορδανία, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λευκά Κράνη - Τζιχαντιστές Διασώστες, Νταράα, Συρία, Τζιχαντιστές,

«Εγκληματική επιχείρηση» χαρακτήρισε η συριακή κυβέρνηση την απομάκρυνση εκατοντάδων μελών της οργάνωσης ισλαμιστών διασωστών «Λευκά Κράνη» που κατέφυγαν στην Ιορδανία μέσω Ισραήλ.

«Δεν αρκούν οι λέξεις για να εκφραστεί η οργή όλων των Σύρων μπροστά σε αυτές τις επονείδιστες συνωμοσίες και αυτή τη χωρίς όριο στήριξη που παρέχουν οι δυτικές χώρες, το Ισραήλ και η Ιορδανία στην οργάνωση των Λευκών Κρανών», επεσήμανε πηγή του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία επικαλείται το πρακτορείο SANA.

Οι διασώστες που δρουν στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τους ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, μαζί με τις οικογένειές τους απομακρύνθηκαν από τη Συρία μέσω των κατεχόμενων από το Ισραήλ Υψιπέδων του Γκολάν για να φτάσουν τελικά στην Ιορδανία.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βοήθησε στην επιχείρηση αυτή έπειτα από αίτημα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και άλλων ηγετών καθώς υπήρχαν φόβοι για τη ζωή των διασωστών.

Η Δαμασκός έχει κατηγορήσει τα «Λευκά Κράνη» ότι είναι πράκτορες ξένων δυνάμεων και ότι συνεργάζονται με τους ισλαμιστές για την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Τα μέλη της οργάνωσης αυτής, η οποία εργάζεται κυρίως για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα ερείπια κτιρίων που καταστράφηκαν από βομβαρδισμούς του συριακού στρατού ή της ρωσικής αεροπορίας, απειλούνται με φυλάκιση ή εκτέλεση από τις κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Πάντως, για να είμαστε σαφείς ως TRIBUNE, τα «Λευκά Κράνη» υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις ότι αποτελούν βραχίονα της Αλ Κάιντα.

Σχετικά άρθρα