Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε την επαρχία Νταράα από τους ισλαμιστές του FSA

Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε την επαρχία Νταράα από τους ισλαμιστές του FSA
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Νταράα, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές,

Ο συριακός στρατός επισήμως έθεσε υπό τον έλεγχό του ολόκληρο τον θύλακα των τζιχαντιστών στη νοτιοδυτική επαρχία Νταράα της Συρίας, σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό Al Masdar News.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, την Παρασκευή ο συριακός στρατός απελευθέρωσε και τις τελευταίες δέκα κωμοπόλεις στα δυτικά της επαρχίας Νταράα που κατείχαν οι ισλαμιστές.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, η μάχη θεωρείται ότι έχει λήξει, με τις κυβερνητικές δυνάμεις να έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους όλους τους οικισμούς της περιοχής που πριν τρεις εβδομάδες κατείχαν οι ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με στρατιωτικές πηγές, ο στρατός κατέλαβε και το προπύργιο των τζιχαντιστών Ναμπέ Αλ Σαχάρ στη γειτονική επαρχία Κουνέιτρα.

Ο στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του το Ναμπέ Αλ Σαχάρ μετά την αποχώρηση των δυνάμεων της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ, που το κρατούσαν.

Επίσης, οι κυβερνητικοί κατέλαβαν τις κωμοπόλεις Μουραμπάτ, Ρασμ Χαουαλίντ, Ματιχάτ και Μουμτανά στα ανατολικά της επαρχίας Κουνέιτρα.

Στα απελευθερωμένα εδάφη έχουν αναπτυχθεί και Ρώσοι στρατονόμοι, όπως βλέπετε και στην κεντρική φωτογραφία τα διακριτικά που φέρει ο στρατιώτης.

Επόμενος στόχος του συριακού στρατού στη νοτιοδυτική Συρία είναι ο θύλακας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (μαύρο χρώμα στον χάρτη) στην περιοχή Γιάρμουκ Μπασίν στα νοτιοδυτικά της Νταράα.

Στον πολεμικό χάρτη της περιοχής που ακολουθεί βλέπετε τον έλεγχο των ισλαμιστών (πράσινο χρώμα) να έχει περιοριστεί σε μια λεπτή ζώνη κατά μήκος με τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

Σχετικά άρθρα