Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σέρνει την Ουγγαρία η Ε.Ε. για το μεταναστευτικό

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σέρνει την Ουγγαρία η Ε.Ε. για το μεταναστευτικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Ουγγαρία, Πρόσφυγες,

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπει την Ουγγαρία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καταγγέλοντας τη νομοθεσία για το μεταναστευτικό.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, η ουγγρική νομοθεσία δεν συνάδει με το δίκαιο της Ε.Ε..

Επίσης, η Επιτροπή απέστειλε προειδοποιητική επιστολή στη Βουδαπέστη για τη νέα ουγγρική νομοθεσία η οποία ονομάζεται «Stop Soros» από τις ουγγρικές αρχές και ποινικοποιεί κάθε βοήθεια που προσφέρεται από μη κυβερνητικές οργανώσεις.

«Η Επιτροπή απέστειλε επίσης στην Ουγγαρία προειδοποιητική επιστολή σχετικά με τη νέα ουγγρική νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένης της συνταγματικής τροπολογίας που ποινικοποίησε τις δραστηριότητες που υποστηρίζουν την παροχή ασύλου και διαμονής και περιορίζουν περαιτέρω το δικαίωμα ασύλου», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν για τη μετανάστευση.

«Σε αντίθεση με τις Βρυξέλλες, η Ουγγαρία πιστεύει ότι η μετανάστευση αποτελεί ζήτημα πολιτικής για την ασφάλεια.
Για εμάς, το να υποστηρίξουμε την ασφάλεια της Ουγγαρίας και του λαού της, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Θα την υπερασπιστούμε στα νότια σύνορά μας και φυσικά και στις Βρυξέλλες.

Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε αυτή τη διαδικασία, είμαστε έτοιμοι για τον νόμιμο αγώνα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας.

Η Ουγγαρία έχει δύο μήνες να απαντήσει.

Σχετικά άρθρα