Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν: Δυνάμεις στις ΗΠΑ θυσιάζουν τις σχέσεις με τη Ρωσία μπροστά στις φιλοδοξίες τους

Πούτιν: Δυνάμεις στις ΗΠΑ θυσιάζουν τις σχέσεις με τη Ρωσία μπροστά στις φιλοδοξίες τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ελσίνκι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία, Φινλανδία,

Για δυνάμεις από τις ΗΠΑ που προσπαθούν να υπονομεύσουν την επιτυχία της Συνόδου στο Ελσίνκι έκανε λόγο ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πόυτιν, τονίζοντας ωστόσο ότι η συνάντηση ήταν ένα θετικό ξεκίνημα.

«Βλέπουμε ότι υπάρχουν δυνάμεις στις ΗΠΑ που είναι προετοιμασμένες να θυσιάσουν τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ, να τις θυσιάσουν για τις φιλοδοξίες τους κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής πολιτικής μάχης στις ΗΠΑ» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές οι δυνάμεις φαίνονται έτοιμες να θυσιάσουν τις αμερικανικές θέσεις εργασίες και να ζημιώσουν την αμερικανική οικονομία ενώ προχωρούν στην πολιτική τους μάχη.

Όπως δήλωσε ο Πούτιν, θα ήταν αφελές να αναμένει κάποιος ότι προβλήματα πολλών ετών θα επιλυθούν μέσα σε λίγες ώρες.
«Μπήκαμε στον δρόμο βελτίωσης των διμερών σχέσεων» επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στην ετήσια συνάντηση με τους πρέσβεις στη Ρωσία και πρόσθεσε «είναι σημαντικό ότι πραγματοποιήθηκε τελικά μια συνάντηση που μας επέτρεψε να μιλήσουμε ευθέως».

Ωστόσο, ο Πούτιν προειδοποίησε για τους κινδύνους που απειλούν τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον σε περίπτωση που δεν αποκατασταθεί το καλό κλίμα στις σχέσεις τους, υποστηρίζοντας ότι η συνθήκη για τον περιορισμό του αριθμού των πυρηνικών όπλων ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ (η νέα START) θα λήξει σε ενάμιση χρόνο (το 2021), αν δεν αναληφθούν ενέργειες για την παράταση της.

«Εάν δεν αρχίσουμε από σήμερα, από τώρα, το έργο της επέκτασης της συνθήκης αυτής, σε ενάμιση χρόνο απλώς θα εκπνεύσει, δεν θα υπάρχει πια», προειδοποίησε.

Σχετικά άρθρα